Fasters älsklingar


Jag finner inga ord... :)


gjort degar

Nu har jag jobbat färdigt för idag. Tog lite "sovmorgon" idag.. Började halv fem...*ler*  Bakade och sen öppnade jag butiken så jag va själv fram till 11.30. Efter det var det radiointervjun. Tog sen en timmes paus innan jag skulle till tandläkaren. Kalla mig gnällig men ja... tycker verkligen inte om tandläkaren. Ska göra rotfyllning om en månad....usch...

Nu ikväll har jag och mamma gjort degar. Det blir lite andra arbetsrutiner nu när bagar´n har semester. =) I vanliga fall så sköter ju oftast Fredrik alla degar och den biten, och jag fixar kakor och de mesta tårtorna. Nu får man planera om lite.
Men allt har gått bra!

Ätit mammas pyttipanna (världens godaste) till kvällsmat nu. mums!!
Promenad-sova!

Natti

radion

Har precis varit borta på Konsums parkering. =) Sveriges radio p4 Blekinge står där och sänder idag så dom ville jag skulle komma bort och prata om min  SM-macka. Dom fick provsmaka  med idag. =) Jag tror den blev godkänd! Trevligt...

Nu ska jag äta lite lunch, sova en timme...sen ska jag...huuuuu....till tandläkaren. =(
Skriver mer ikväll sen...

Nina

Sveriges Radio Blekinge sänder från Mörrum idag


Jag har varit där och pratat om SM-mackan!! Trevligt, trevligt

Daniel Kjellander


Måndag igen...

Ny vecka...igen. Anki är tillbaka från sin semester. Camilla och Fredrik har gått på tre veckor ledighet nu. Har varit mycket folk idag. Fick n en beställning på 180 "minikakor" till morgon så det har varit eftermiddagens/kvällens projekt.Mamma har varit och hjälpt mig. Snäll som vanligt. =) 

 Hade även beställning på tårta till 200 personer som vi levererade iväg lite innan lunch.

Nu sitter jag och fakturerar...och bloggar.. =) Har lotta på Liseberg på i bakgrunden på TV. Dom har ju dansbandstema där ikväll... :)

Soligt och varmt är det, man blir på gott humör.  Kram från Nina

varmt

Varm dag idag. Jag sov till hon va nästan nio idag. :) Nu är jag laddad för ett 22 dagars pass :)

Varit och hälsat på mormor idag. Fina lilla mormor!!

Ska gå ner och dekorera bröllopstårta nu. Den ska köras ut lite senare ikväll sen.

Nina

7 rätt imorgon


Är ju lite travintresserad så ikväll har jag knopat ihop en v75:a till imorgon.
Det går väl som vanligt...åt skogen :) (eller hur bror??)

fredagkväll

Tycker dagen slutade ganska bra idag ändå trots olika händelser..rån o annat...

Imorgon ska jag försöka o va helt ledig...förrutom en bröllopstårta som ska dekoreras och levereras. Men jag ska ha sovmorgon. =) Efter imorgon går både Fredrik och Camilla på välförtjänt semester!

Ha en trevlig helg allihopa! Det ska jag ha. :)   / Nina

Man kan inte ALLTID bli bra på bild...


haha...

vad säger man?

Ja...känns lite märkligt att blogga om hur många kakor jag gjort eller hur dags jag steg upp en sådan här idag...när man tänker på dagen i helhet. Först nyheten om Michael Jacssons död. Ja, tycka vad man vill om honom men han va ett musikgeni, så är det ju. Tragiskt att gå bort vid så ung ålder.

Sen nyss, för en liten stund sen så rånade dom banken här i Mörrum, IGEN.
Vad är det med folk???? Hoppas så innerligt att dom får tag på dom!!! Tänker på personalen och bankbesökarna som befann sig i lokalen!

Tänker på mormor idag också!

Nu ska jag sova... / Nina

Min bror och Ebbe


En bild från helgen. Min storebror lär Ebbe spela schack. Det tog inte många minuter förrän han visste vad tornet och damen och alla andra gubbar va. En bild som gör mig glad. :)

torsdag

Varit en rolig dag... klockan 7.00 i morse ringde Mix Megapols morgonprogram från Malmö och gjorde intervju angående Mack-SM. Och nu i eftermiddag ringde Sveriges Radio Blekinge och ville ses på tisdag, dom skulle göra reportage i Mörrum då. Roligt... Ska nog göra lite smakprover på mackan för första gången då när radion kommer. Dags och låta folk provsmaka lite... =)

Bakat på som vanligt annars idag.... fick ett städryck i eftermiddags och gjorde iordning bageriet lite.
Imorgon är det fredag... Snart går bagarn (Fredrik)  på semester så nu ska vi försöka bulla upp. (bokstavligen talat) haha...

Ikväll har jag varit ute och ätit lite god mat med en av mina närmaste vänner. Skönt och bara äta lite gott och snacka gamla minnen och så där. Piggar upp vardagen sånt!

Hejhej, / Nina

Sova

Kvällspromenad sen läggdags...så får det bli. Hoppas på en fin sommardag imorgon också!

kontoret

Ja, denna kvällen blir bara kontorsarbete! Massa att göra. Idag har jag varit uppe vid lite över tre. Bakat, leverat, bakat... =) sovit och sen butiken nu på eftermiddagen.

Inte mycket att skriva idag. Vi fick en fin artikel i kvällsposten idag. Har inte hunnit kolla om den finns på nätet så jag har ingen adress att länka till.... Hörs... / Nina


Allsång på Skansen (parkvägen)

Tingeling tingeling.... Åhh å å Dagny, kom hit o spill... Hope and glory... Ja, allsången har skrålats på Parkvägen 43 idag. =) Nu är det läggdags. Ska upp tre i natt. / Nina

Kolla va fint staketet blir!!


riktigt roligt att va på taket :)


Sprutar taket :)


Huuu...vad högt... :)

Balkongen


Igår var jag  iväg och köpte fina träkrukor/tunnor att plantera i. Så här blev resultatet. Det var ju rikitgt roligt att plantera. Jag har länge letat efter mina "gröna fingrar" :)

Varmt

Ja, idag kan man inte klaga på vädret. Riktig sommar, jätte skönt!

Öppnade butiken idag, körde lite leverans innan dess. Dagen har gått fort. Har försökt fixa med resan till Umeå när det är dags för mack-sm. Det är lite så där hur man ska få brödet nybakat till tävlingen (det ska man ha med sig) när man har såå långt och resa. Men tror jag fått ihop det med flyg idag. 

Ikväll har vi grillat på baksidan. Kvällssol där så det är jätte skönt. Sen har vi sågat lite grenar och tagit rengöringsmedel på taket. Kul och klättra...se bild. :)

Nu är det premiär för Allsång på Skansen. (där samlade jag ännu ett vuxenpoäng) haha...

Nina

400 stycken sådan här gjorde jag


En kaka till firandet av utvandrarmonumentet i Karlshamn. Mandelbotten, mötmassa, äppelsmaksatt gul marsipan och så en bild på Karl-Oskar och Kristina.

staketbygge


Staketbygge


ny vecka

Gårdagen gick åt till att packa och köra leverans till ICA. Packa och köra iväg med de fyra hundra kakorna som var beställda till firandet av Karl-Oskar och Kristina, utvandrarmonumentet i Karlshamn. Gjorde hemmalagad pizza till lunch till mina arbetare/snickrare på baksidan. =) Andreas, hans pappa och bror har byggt på staketet. Riktigt fint blir det!  Åkte till Sölvesborg på eftermiddagen och träffade en kompis som numera bor i Malmö men som va hemma på besök. På kvällen grillade vi och tog de lugnt här hemma.

Idag har jag stigit upp tidigt. Mycket som skulle bakas och packas.
Håller nu på att ta tag i min "att-göra" lista. Ringa leverantörer, banken, elektrikern. m.m.

Ska snart ut med Honkie. Det är skönt väder ute ju!

Reportage i sydöstran idag.

http://www.sydostran.se/index.76043---1.html

Vi hörs sen... / Nina

nja...

Har inte bestämt mig för vad jag tyckte om filmen faktiskt... nja...jo, ganska bra. Men har sett bättre Wallander faktiskt :)

Sova nu...natti

Ebbe och Harry


Två av mina syskonbarn.! Ebbe och Harry...så söta...

Dan efter dan

Midsommardagen idag. Det brukar vara en ganska helig dag att va ledig för min del, Vi har alltid så länge jag jobbat med detta haft stängt på midsommardagen. MEN idag har det varit jobb. Men jag har varit så inställd på det sen många veckor tillbaka så det har inte ens varit det minsta jobbigt. Nu är storbeställningen till imorgon klar. Ska lägga upp foto imorgon. Ikväll tog jag en paus på ett par timmar och åkte hem till mamma och pappa. Det bjöds på laxmiddag. MUMS!

Nu...åh....åhh... nu är det filmdags. Nya Wallanderfilmen. I LOOOVE Wallander... :) haha...

Nina

Midsommar

Haft en jätte trevlig midsommarafton!

Jobbat som vanligt idag. Ganska mycket tårtor beställda. Vi har haft öppet 7.30-12.00.

Ikväll har vi haft våra föräldrar här och lite annan släkt. Ätit midsommarbuffé, hemmagjord baileysglass och så jordgubbstårta till kaffet.

Nu är klockan snart midnatt och jag ska gå och lägga mig. Sovmorgon imorgon men sen blir det jobb. De 400 beställda kakorna ska göras klara. Butiken är stängd imorgon annars. Söndag öppet som vanligt 8-15.

Nina

Nina


Glad midsommar allihopa!

dan före dan

Dan före dan ja... inte jul dock såklart... nu är det midsommar!! Jag och Camilla har precis suttit och midsommarpysslat lite. =)

Varit mycket folk på jobbet idag, Jag började tidigt, men slutade redan på förmiddagen sen. Varit iväg och fixat och gjort lite ärende under dagen. Varit bra på ica idag med. Mycket tårtor och bakelser har gått åt. Roligt att samarbetet funkar så bra!

Har ni sett på tv4 nyheterna idag? :) Inte?? 

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=774168&treeId=1007202&renderingdepartment=2.757

Och så var ju BLT här igår... tyvärr finns det ingen länk till de.

Nu har jag även fått se de övriga finalisternas bidrag till Mack Sm. Anka och ren är några av ingredienserna jag ska konkurrera mot.  =)

Nu ska jag duka inför morgondagen. Sen är det läggdags, jobba imorgon med. Vi har öppet till 12.00. Välkomna!

Nina

storhandlat

Japp, nu har vi precis kommit hem efter storhandling inför midsommar.

Ja..denna dagen...vad ska man säga. =) Det har tydligen varit pressrelease inför Mack-SM. Föreningen som håller i tävlingen har informerat pressen om finalisterna. Idag har både BLT och Sydöstran varit här. Kul för branchen att tävlingen uppmärksammas. Ringde ett skyddat nummer i förmiddags... när jag svarade så visade det sig vara Tv4 som ringde och ville göra reportage så dom har varit här idag och filmat och intervjuat. Spännande. =)

Jag ska länka till sidorna sen när dom publiceras.

Dagen har varit bra tycker jag. Jobbat på med storbeställningen på kakor inför helgen. Förberett midsommar och sett till att vår butik och allt på ica funkar. Camilla och Sofie har gjort mig sällskap. =)  Jag tog en pus i förmiddags efter jag levererat och åkte till frissan. Linda fixade mig finfin i håret. Skönt och färga till det lite. =) Efter frissan var det möte i stan med en ny kund till oss.

I natt ska jag börja tidigt. Natti / Nina

Hela gänget samlat


Ett ett enda foto blev det på brännbollen tyvärr. Men här sitter vi hela gänget och väntar på att få lite mat... :)

brännboll och grillning med jobbet

Jajaja...tjejerna förlorade... utklassades...kalla det va ni vill :) Men roligt va det! Vi säger som filmtitlen...:

"Vi hade i alla fall tur med vädret"

Spelat och så har vi grillat hamburgare. 22 personer samanlagt! Jätte trevligt!
Blir några bilder från grillningen imorgon... Nu ska jag duscha, sen sova. Upp tidigt imorgon!

Nina

brännboll

I eftermiddag efter jag jobbat klart så körde jag till Bromölla och fick hjälp att scanna lite bilder till en specialbeställning till helgen. 400 kakor ska göras. =)

Imorgon är det dags för Ninas Konditoris brännbollsturnering. Alla anställda + familjer och så kör vi killarna mot tjejerna sen bjuder företaget på lite grillat efter det. Vi gjorde det första gånger förra året och det var trevligt. Dock vann "fel" lag så ja... TJEJER...i år gäller de. =)

Vi har suttit och fakturerat nu...  Blev pankakor till kvällsmat innan. Mätt som en plätt!

Hörs imorgon... ni håll väl tummarna för "tjejlaget"????

Nina

vårt hus


Balkongen är nu färdig. Snälla Lars har byggt och fixat! Jätte fint blev det!

(va snett jag har tagit fotot) hm..


söndag

Sköna söndag! Fint väder idag...lite blåsigt bara. Varit mycket folk i Mörrum idag som varit fikasugna.

Jag har haft sovmorgon. Körde till Ica vid nio och lämnade beställningar och fyllde på våra hyllor där.

Det händer grejer på baksidan. Svärfar är och bygger staket. Evigt tacksam! Jag har tvättat och städat idag. Varit och handlat och lagat mat. Varit en skön dag! Lite återhämtning efter ett par veckor med många jobbtimmar.

Ska gå ut och titta till byggarbetarna nu och se om dom inte vill ha middag snart. =)

Nina

jäsp

Nu ska jag ta och gå och lägga mig. Det var länge sen jag va uppe till midnatt en vanlig kväll hemma. :) Sov så gott!

Filmkväll

Sitter i soffan, inlindad i en filt, äter popcorn och kollar på film. Har varit och hyrt en film som heter Taken. Kan knappt skriva...den är såå spännande. =) Vi hörs imorgon


trädgårdsarbete

Det har hänt lite på Parkvägen 43 idag. Staket har börjat byggas, alla häckar på framsidan är klippta och rabatter är rensade. Skönt!! Det finns alltid saker som behövs göras när man har hus.

Jobbat nån timme i butiken i morse annars har jag varit ledig.

Det där antiskallhalsbandet till Honkie....nämnde ju det ett par gånger innan men har glömt att skriva hur det går.
Hmm..ganska bra tycker jag...det tar ju lite tid innan han kopplar ihop skällandet med vattenduschen.
Men ja, det börjar märkas skillnad nu.

Ikväll blir det grillade hamburgare till middag. Lördagsgott. :)

Nina

Denna tavla fick jag på posten idag :)


Finalist i Mack-SM som går av stapeln den 5/8 uppe i Umeå

Exotisk planka



Denna plankan hade vi beställning på idag. Serveras med ptatissallad och tre sorters nybakt bröd. Gott va??!!

Jag vann....

Jajemen... herre gud...jag vann... =) Det va länge sen jag vann en tävling av nåt slag. Jag skickade för en vecka sen ett sms och deltog därmed i utlottning av biljetter till Digilooturnen när dom kommer till Ronneby. Idag fick jag ett brev att jag vunnit två biljetter. Trevligt!! =) 4 juli är det dags. Har hört mycket gott om det men aldrig sett det. Får se vem som samlar flest pluspoäng fram tills dess och då också får den andra biljetten. =) Jag tar gärna emot mutor... ;) haha....
Nu ska vi äta tacos! Fredagsgott! / Nina

Studentdagen

Ja, verkligen full fart hela dagen! Tio över ett steg jag upp i natt... va färdigjobbad nästan exakt tolv timmar senare. Nu har jag sovit ett par timmar, varit i stan och hämtat mer grädde och så har jag gått en runda med Honkie. Regnar och blåser gör de...synd när så många tar studenten. Ikväll ska vi unna oss en god middag på kvartetskrogen!  / Nina

Princesstårta som studentmössa


Moussetårta


Gräddtårta med jordgubbar


Budapesttårta


Schwarzwaldtårta


student

Imorgon är det den stora studentdagen i Karlshamns kommun. Så ja, dagen idag har varit mycket i studentens tecken. Väldigt mycket som ska förberedas, handlas hem, planeras. I natt ringer klockan..hmm..ja...tidigt. =)

Ska ut och cykla en runda nu med han den lurviga. Sen är det läggdags!  / Nina

Ska lägga upp lite bilder på studenttårtor imorgon!

Nina

tisdag

Öppnade butiken i morse, sen baka, baka. =)

Ikväll har jag varit och firat Evelina som tagit studenten. Regnigt och kallt ikväll så vi har hållt oss inom hus. Städat och tvättat. Nu är det läggdags. Väldigt mycket att göra resten av veckan med alla studenttårtor. Roligt! / Nina

Hur tänker han här?!

Honkie har fått en ny korg vi har i hallen på ovanvåningen. Han har bara missuppfattat poängen liiite... :) se bilder...

Honkie


Honkie


måndag

Tjoff...hela helgen försvann. Och inget bloggande blev det...

Bröllop och barndop i lördags. Det var trevligt! Fint bröllop i kyrkan och lille Alfred skötte sig utmärkt vid dopet. Jag lägger upp lite bilder här nere sen.

Igår söndag jobbade jag. På eftermiddagen var vi nere hos svärföräldrarna och fikade lite. Mysigt.

Idag...jobbat hela dagen. Ikväll har vi skottat sten... :) (träningsvärk imorgon)
Nu är det i alla fall fint i EN av våra rabatter. En bra början i alla fall...

Nu ska vi sätta oss med diverse kontorsarbete.

Nina

På väg in i kyrkan


Bröllop och dop. Tobbe, Ellinor och så lille Alfred.

Ååhh...dom sa ja!! :)


Alltid lika nervöst :)


Tänk om...Om...OM jag snubblat....puhh... =)

Mums


Brudparet börjar såklart enligt tradition att skära...

Bröllopstårta


De va visst nån konditor från Mörrum som gjort tårtan.. :)

hmm

p.s. Inte VI som ska gifta oss alltså... =) hahaha... kompisar till oss. Ja, ville bara tillägga det :)

bröllop

Jajemen..nu bär det iväg på Bröllop!!! Bilder kommer upp imorgon!  / Nina

fredag

Hade väldigt roligt igår. Var hemma hos Johan först...grillade och så. Som jag skratta... Sen var vi på festivalen, kollade på Hammelfall och Twister sister. klockan va väl ett eller nåt...då orkade jag knappt hålla ögonen öppna längre. Hade varit uppe tidigt så jag va trött. Taxi hem...sova...sen upp o jobba. Hade dock sovmorgon till kvart över sju. =)

Varit stor åtgång på våra bakverk på Ica idag. Riktigt roligt, fick åka och fylla på nu på eftermiddagen.

Varit i Sölvesborg också idag. Möte med revisorn. Ikväll har det blivit pizza och lite tv. Nu ska jag bädda ner mig, bara ligga och läsa och slappa fram till det är läggdags! / Nina

Masssssssa rockande människor :)


Rockfestival

Värsta dansbandsnörden som man är... MEN ikväll byter jag skepnad och beger mig till Sweden Rockfestival.
Lyssna på Twister Sister och Zz-top :) Ska hem till Andreas bror och grilla och så, sen ska vi på festival.

På tal om nåt helt annat är rockfestival så är det många som undrar över våra MOUSSETÅRTOR. Vi gör många olika varianter där. Vi har en mängd olika moussesmaker och bottnar. Du kombinerar sedan själv ihop den tårtan du vill ha:
Våra smaker:

Hallon, Blåbär, Skogsbär, Jordbubb, Mango, Lime, Passion, Banan, Päron, Nougat, Vit choklad, Mörk choklad.

Bottnar:

Kladdkaka, maräng, mandel, digistive och sockerkaka.

Du väljer två moussesmaker och två bottnar. (samma eller olika)

Vi gör även laktos, mjölk och glutenfria moussetårtor!!

Nu hörs vi nog inte mer ikväll tror jag... Ska ut med Honkie nu...sen kommer hans hundvakt och får sköta honom och huset resten av kvällen. =)

Nina

spel

Suttitt på kontoret sen jag stängde butiken... har lite kvar sen får jag fortsätta på fredag.

En länk till en rolig sida...eller tja... rolig och rolig...gå en och provspela:

http://www.tv4.se/1.880106

Nu ska familjen Nilsson/Johansson ut på kvällspromenad!

Nina

lunch

Nej då...inte en enda hund ännu...hmm....

Nu ska jag äta lunch...varma mackor får de bli idag...sen ska jag jobba i butiken!
Hörs ikväll...

mätt i magen

Inte en hund så långt ögat kan nå... suck... :)

God mat och trevligt sällskap ikväll! Har inte så mycket att blogga om tror jag... ska lägga mig och läsa mina fem-böcker. Jag läste dom när jag va 10...men tycker fortfarande dom är bra...haha...

Imorgon är det onsdag...bageri på morgonen och butiken på eftermiddagen!

Sov gott / Nina Marie Johansson :)

Voff

Har köpt ett antiskallkoppel till Honkie idag. Ett koppel som sprutar lite lite vatten som en liten dusch när han skäller. Absolut inget farligt eller skadligt för hunden såklart... har läst mycket om det innan jag köpte det och nästan alla är väldigt nöjda. Glad för denna uppfinning gav jag mig ut på promenad. Att möte en hund brukar ju va lite halvpinsamt för han skäller och skäller och det brukar va MÅNGA hundar ute. Tror ni jag mötte nån nu när jag ville??? Inte en enda!!! Gick en timme, cyklade tjugo minuter och inte en hund... haha...typiskt. Men Andreas plingade på dörren när han kom hem... två skall sen tyst... när mamma och pappa kom förbi sen så nix, inget skall. Jaja...vi får se om jag varit naiv och trott att de ska funka...ELLER om de faktiskt kan fungera....fortsättning följer...

Varit lite lugnare på jobbet idag. Hunnit med en del grejer som jag skjutit på länge.

Igår träffade jag Marie, idag ska jag äta middag med Emma i Karlshamn! Mysigt! Sina vänner ska man va rädd om!!

Nina

Jaha...

Jag ville bara säga go morgon! Ha en bra dag alla... =)

Roligt foto på Honkie


Han måste få va med ibland den lille vovven... :)

Bröllopstårta


En av bröllopstårtorna jag gjorde i helgen. Vit choklad och limemousse och ett hav
av vinröda rosor... (ursäktar den dåliga bakgrunden)

måndag måndag måndag

Sovit så himla gott i natt. Vaknade o va törstig. Smygtittade på klockan så där ni vet med bara ena ögat... Tänkte att är klockan så mycket att det är dags och stiga upp nu så ja...usch...MEN hon va bara lite i tolv...åhh..många timmars sömn till.
 
När jag kom till Ica idag så var nästan allt slutsålt. Jätte roligt. Svårt och beräkna nu i början.

Jobbat i bageriet i förmiddags, sen telefonmöte, i eftermiddag butiken.

Ikväll har Marie, en gammal klasskompis/medarbetare som jag kännt sen jag va liten varit här. Man sitter och pratar gamla minnen, spelar lite kort (jag förlorade...hmm) och ja, massa roligt. Roligast va hunden... *internt* haha...

Nu säger jag go natt, natti. / Nina

RSS 2.0