Bloggerbjudande

Någon gång under morgondagen kommer jag lägga ut ett nytt bloggerbjudande här som kommer gälla någon/några dagar framöver....håll utkik...

Kollega

Kolla in min gamla arbetsplats Duvanders Konditori i Kristianstad nya blogg:  www.duvanders.blogg.se

Hmmm


Ja, varför ta en "vanlig" bild när man kan ta en "ovanlig" bild?? Haha... Jag håller ett fat med Mariabullar i handen. Frukostbuffén ser ni i bakgrunden. OCH!! Det är inte alla som har äran att se ut som en svamp på jobbet...eller hur?? (hm, kolla in mössan...) haha...

Förbereder frukosten


Camilla förbereder grönsaker till frukostbuffén. Pigg och glad som vanligt!

wienerbröd


Nybakta wienerbröd med glasyr... man tröttnar aldrig... ;)

Nonstop-brownies


Varenda brownie sålde slut idag... :) roligt...

Frukttårta


Evelina med en frukttårta. På skylten bakom gör vi reklam för kanelbullensdag som är på söndag!

Toscakaka


Toscakaka. En klassiker vi haft kvar sedan Sjölandstiden. Nu säljer vi den även på ica supermarket i Karlshamn.
Det är mördeg, en hemmagjord nöttryffel och så en uppkokad tosca med mandelsplitter. Mumma...

Cocostoppar


Camilla är beredd att hugga in :) Våra lyxcocostoppar med vanilj och mandelmassa i har blivit väldigt populära!

Rebecka


Vår duktiga praktikant denna veckan. Här med en barbietårta!

Våra muggar


Innan hade vi bara de ljusa muggarna. Köpte även bruna nu när jag va på IKEA förra veckan. Passar bra in i vår servering.

Bilder

Imorgon ska jag ta ner kameran till jobbet och ta massa kakbilder... :)

Söta?!?!


Bio

Haft en underbar dag!!!

Ikväll har vi varit på bio här i Mörrum. Sett Flickan som lekte med elden. Bra film tycker jag....har ju sett ettan också och den gillade jag jätte mycket. Ska bli spännande att se trean när den kommer.

Låter löjligt men jag längtar till jobbet imorgon. Längtar efter att få göra toscakakor, nonstop brownies, kladdkaka, chokladkyssar, moussebakelser, tårtor, mandelbågar och cocostoppar. Ja, för det är det som står på onsdagens program. :)

Ska lägga mig och läsa viktigt vetande nu (Hänt extra) Vi hörs imorgon! Tjollahopp, / Nina

gästinlägg

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmsnsjnäwöw wwödn w 222d 2 d2 d2 2däkllllllllllllllllllönld,nsäpif32iprjknlmwfsoaidfklmdm,föalkdfm,dxkmcädpökl      sdfspök     dddddddddddddks,mmmmmmmmmmmmmmmm fwöjbKSASNNNNNNNNNNAKKKKKKKN X'W3Å´+12OPLÖE.-232

Hmm...ja, de va Hugo o Honkie som ja...hoppar på datorn. Vet inte vad dom försökte säga?? :)


MmmMmmm...

Klockan är nio och jag har precis ätit frukost. Sitter i soffan o läser tidningen, bloggar och kollar nyhetsmorgon. Mysigt!!
Vad ska jag hitta på idag? Ingen aning faktiskt... vi får se... Ska börja med att ta tag i tvättkorgen! / Nina

så där ja

Fått lite gjort på kontoret...skönt!
Honkie ska ut en snabbrunda sen ska jag sova....läääänge... :)

Natti, / Nina

måndag

Härligt med bra måndagar! Kände mig ganska utvilad i morse. Gjort tårtor och bakelser. Färdigbakad nån gång under förmiddagen. Tog en promenad med hundarna innan lunch. Räknat kassor och svarat på lite mail. Sen i eftermiddag har jag bakat kakor... :) De roligaste jag vet ju... Gillar ju variationen med yrket...men kakor e roligast!! :)

Har ni några recept ni vill vi ska göra här på fiket så är vi öppna för förslag...välkomna med förslag!

Ikväll ska vi jobba lite med bokföringen bl. a. Sen blir det lugnt...

Imorgon har jag tagit en ledig dag.
Jag längar efter att få rensa gardrober, plocka väck krukorna i fönstret o städa ordentligt. När man längtar efter att ha tid med sånna grejer (som egentligen e rätt trista) så ja, då är det dags för en ledig dag :)

Vi hörs ... / Nina

Bilder

Lagt upp lite blandade bilder från de senaste dagarnas händelser...

Idag var det lite segt när klockan ringde ska jag villigt erkänna...MEN efter den där frukosten på sängen som jag skrev om i förra inlägget så var jag en helt ny människa :) haha...

Igår var jag i Kosta på eftermiddagen efter jag jobbat klart. Var på konferans på Kosta Boda Hotell. Vilket fint hotell...massa konst...massa glas...rikitgt kul och se. Spaavdelning och mycket god mat...så ja, dit skulle man bege sig någon gång o koppla av. Igår var det dock jobb som gällde. Vi lyssnade på föreläsningar, nätverkade och bytte tankar och erfarenheter. Nyttigt och lärorikt!

Nu har det varit tre veckor som varit väldigt intensiva med utbildningskvällar, mässor, jobb, resor och så där...men tror att vardagen börjar bli som vanligt igen nu nästa vecka. Kanelbullens dag nästa söndag...det får ni inte glömma. Går lika bra att äta på fredagen om man till exempel vill fira med jobbarkompisarna innan helgen... :)

Nu sitter vi och tittar lite på tv och har det lugnt och skönt.

Imorgon är det måndag igen, då kör vi så det ryker!

/Nina

Stackaren


Punktering MITT i cenratala Stockhokm i rusningstrafik...jag skulle inte vilja byta plats med honom...

Lite mer trafik...stackars röda bilden...


Malmö Konditorförenings bagerimässa fre. 25/9


Här jobbar jag i Feldts fisk monter på mässan. Jag stod och gjorde SM-mackan. Vet inte rikitgt hur jag fick till den här minen...haha...det var en rolig dag!

Så fina...


Trevlig Lördaglväll


Ola, Jennifer, Andreas (o Honkie i soffan o Hugo på golvet)

Buzz


frukost

Gjort klart det mesta på jobbet nu. Fixar med det sista ikväll.

Nu ska jag bädda ner mig och låtsassova, jag ska låtsasvakna...och sen ska jag äta "frukost på sängen" :) MUMS!!

Vad som händer i eftermiddag har jag ingen aning om. Skönt med en oplanerad eftermiddag!

Nina

lovar o lovar...

Lovade bilder och mera blogg....icke sa nicke... MEN...imorgon...imorgon kommer bilderna! Varit fullt upp idag. Steg upp vid lite över 2 i natt och färdigjobbad vid 18.00. Ikväll har Jennifer och Ola (Andreas syster och hennes kille) varit här. Super trevligt! Nu måste jag sova. Imorgon blir det ett låååångt inlägg!

Nina

Mässa

Bagerimässa i Malmö idag. Jobbat i bageriet på morgonen innan jag åkte söderut. Mamma har varit med som resesällskap, det uppskattar jag! Min sladd till min dator har kommit till posten på Konsum nu så imorgon kan jag äntligen använda MIN dator igen. Och bli en bättre bloggare igen :) Nu är det läggdags. Ska lägga in bilder imorgon....lovar. / Nina

Ny karriär?

Jag ska bli parkeringsautomat i mitt nästa liv. 300:- fick vi betala för att stå i KALLINGE i två dygn o några timmar. Och då stod det kanske 150 andra bilar där också.... Vilken affärsidé :)

Hemma nu. Ska snart sova. Underbart!

Nina

Bromma

Det finns något otalt mellan mig och Bromma Flygplats. Ni kom ihåg sist jag va här?! Mellanlandning innan jag skulle upp och tävla i Mack-SM. Och då var det försenat en bra stund. Nu, idag när vi kom hit så har man ju hemlängtan som vanligt när man vet att man ska hemåt... vad händer?! Självklart är planet en timme försenat. Visst, vad spelar det för roll? Egentligen? Men ja, man vill bara hem ju....timmarna är dyrbara. Ska upp tidigt och jobba imorgon och har en timmes jobb ikväll med innan läggdags, så ja, lite smågnällig blir jag allt. Men men, jag har Evelina med mig, så denna gången är vi i alla fall två.

Haft bra dagar i huvudstaden. Ätit gott (och mycket), lyssnat på bra musik, umgåtts med trevliga människor och så har jag shoppat....och shoppat. :) Haft två sköna lediga dagar.

Imorgon jobbar jag hemma som vanligt på morgonen/förmiddagen. Sen ska jag åka på Malmö Konditoriförenings Bagerimässa i Malmö. Ska dit först som besökare sen som utställare. Ska stå i Feldts fisk monter och göra SM-mackor. Blir nog ganska stressigt, men det ska bli kul.

Nu står det folk på kö för att använda datorn här. Blir nog inte mer blogg ikväll men imorgon ska jag lägga upp lite bilder och så. Vi hörs! / Nina

så ja...

Nu var det snart dags att åka. Åka från Andreas och vovvarna är alltid vemodigt (löjligt jag vet) men så är det. Men grabbarna klarar sig utmärkt här hemma utan mig ett par dagar. :)

Har jobbat i butiken nu. Ska betala räkningar, förbereda mässan på fredag, gå runda med hundarna, göra mig iordning, göra kladdkaka och packa innan det är dags att åka. Två timmar kvar ju så det är gott om tid...haha... :)

Nina


Datorkrångel

Illa, illa. Min laddare till datorn har gått sönder helt. Låna sambons dator funkar ju såklart men nja, bättre med min egna. :)

Idag har jag öppnat butiken. Lite efter lunch tog jag WFO (min bil heter så) och körde till IKEA. Behövdes nya koppar och så till jobbet. Ikväll ska det städas.

Imorgon jobbar jag fram till lunch. Sen...SEN ska jag ha SEMESTER. :) I två dagar. Åker till Stockholm. Ska visserligen på ett jobbmöte men förutom det så är jag helt ledig. Ska shoppa, åka på en minikryssning och bara njuta. Detta har jag sett fram emot länge. När alla andra hade semester i somras så tänkte jag på mina dagar i September. :)  Ibland måste man va ledig/komma iväg för att uppskatta vardagen. Man har ju det väldigt bra om man bara tänker efter. :)

SÅ, det blir nog dåligt med bloggande...men men... jag skriver när jag kan...de vet ni ;)



Nina

Nina...

Nina har problem med datorn. Nina är trött. Nina ska sova. Nina bloggar mer imorgon. Nina pratar om sig själv i tredje person. Nina har haft en bra dag. Nina säger go natt.

Nina  :)

Så där ja

Nu känner jag mig lugn, med ni ska tro att jag va nervös idag innan jag skulle upp på scenen. Som jag skrivit innan så brukar jag aldrig bli nervös...men idag pirrade det i magen en smula... :) Dels för framträdandet i sig men även för mässan i helhet. Man vill att allt ska bli bra, va fint, att allt ska räcka och att allt ska klaffa.
Och nu, när dagen är slut, så känns allt bra! Vissa saker vet jag att jag ska ändra till imorgon men över lag så gick allt över förväntan!

Lagt upp lite bilder på montern nu idag. Imorgon ska jag lägga upp lite bilder från mitt framträdande.

Steg upp lite över två i natt så nu blir det middag, sen sova!

Nina

min monter


min monter


min monter


Min monter


Min monter


inför matmässan

Det har varit full fart från klockan sex i morse till klockan sex ikväll. Bakat, bakat och bakat. Jag har varit i Kristianstad idag med och lämnat en del grejer till min monter på Matmässan. Glömde tyvärr ta kameran med mig men jag ska fota massa i helgen och visa er. Hoppas det blir bra allting. Det som är så svårt är ju och veta hur mycket man ska baka upp. 10 eller 100 mazariner? 50 eller 500 frallor? Ja, man får gå på magkänsla helt enkelt...så får man lära sig till nästa gång om man gjort nåt för lite/för mycket. Jaja, de blir nog bra.

Mässan är öppen mellan 11-17 både lördag och söndag. Klockan 14.00 båda dagarna ska jag "ha ett uppträde" uppe på scenen som är där. Om jag är nervös? ja...lite faktiskt  :)
5-6000 besökare var där förra året men som tur väl är är nog inte alla där klockan 14.00 just... haha...

Ikväll har vi varit på Mona-Lisa (en kvarterskrog här i Mörrum). Jag har ätit plankstek...åhhh...gott!!!!

Nu ska jag förbereda lite skyltar och sånt till imorgon, sen måste jag sova tidigt.
Jag skriver igen imorgonkväll!

Nina

Carina


Här har vi Carina som jobbar hos mig. Hon packar bröd, sköter leveranser, håller ordning och reda. Ja, lite allt-i-allo kan man säga! Jätte duktig!

Britt som jobbar på Ica


Här har vi Britt. Alltid lika pigg och glad... :)

Carina vid vår disk på Ica Flaggen


Matmässan

Idag har jag varit på Yllan i Kristianstad och kollat hur min monter är placerad och så inför Matmässan nu i helgen. Var lite press där idag och ställde lite frågor och så. Ska bli kul och se vad mässan har att ge....

Mässan är öppen lördag och söndag 11-17. Kom förbi och säg hej till mig!

Nu är det mycket som ska förberedas och mycket som ska hinnas med så vi gör en så bra mässa som möjligt.

På jobbet har allt gått bra idag... Fredrik, Carina, Camilla och Anki på plats... full styrka nästan. Förra helgen var det Sofie som jobbade, nu till helgen är det Alexandra. Evelina ska hjälpa mig på mässan!
Är glad övet min personal!

Nu ska vi se klart Wallanderfilmen som jag inte orkade se klart igår... :)

Nina

Min monter


Min monter


Provade och sätta dit borden idag. Får se om det är så här jag vill ha dom?!?!

kvällsöppet

Ikväll har vi haft extra öppet för "Blekinges motorcyklister". Strax över 40 knuttar intog fiket lite efter 18.00. Det va blandat folk i alla åldrar. Det var bara svärfar jag saknade... ;)

Jätte kul att dom kom hit!

Dagen har rullat på idag... inga skandaler...haha

Imorgon ska jag på presskonferans inför matmässan. Kul...Det låter ju superspännande... :)

Nu är det nya Wallander innan det är läggdags. Får se om vi (läs: jag) orkar se hela...

Nina

välkomna


Fullt ute o fullt inne


Mysigt på uteserveringen


Måånga motorcyklar...


Blekinge Motorcyklister!


möte

Nu ska jag snart ha möte med min största leverantör...o trevligaste... (fjäsk) haha...

Ska äta nån macka först bara... Jag är visserligen knappt hungrig. Vi var på Norje Motell igår kväll och unnade oss en god middag. Jag kunde rullat hem kändes det som. Jätte gott, och mycket mat som vanligt!

Ha en bra dag så hörs vi ikväll! / Nina

nära att glömma...

Ja, jag va nära att glömma blogga idag...puhh...de hade ju varit katastrof... :)

Precis varit inne på Ica nu och handlat två tidningar. Ska bädda ner mig (skönt o sova tidigt), läsa och sen sova så gott. Klockan ringer halv fyra imorgon. Onsdag imorgon ja...på schemat står förutom bagerijobb....massage (underbart!), möte med en leverantör och så ska vi ha extraöppet imorgon kväll för ett gäng som ringt och bokat in sig här.

Blir inte mer skrivande här idag....kudden skriker: Niiiiiiiiiiina.....

/Nina

termosar

Har varit hemma hos mamma nu ikväll och lånat lite termosar. Har kaffe och the beställt imorgon till 60 personer och då saknade vi några kannor. Jag fick leta runt i mina gömmar. Mamma va räddaren i nöden :)

Nina

Bästa vänner


Lite trötta men ack så söta... :)

Härliga måndag?!

Så där ja. Denna måndagen med avklarad. Måndagar är inte nån favoritdag direkt...men idag har varit en bra dag! Fått mycket gjort...

Har...

-Fixat klart vår bokföring
-Fixat med skatten
-Gjort klart schema
-Beställt ettiketter
-Gjort nya ettiketter
-Skrivit avtal till mässan
-Beställt reklammaterial
-Haft anställningsintervju med en tjej som ska provjobba ett par dagar
-Sammanställt fakturaunderlag
-Betalat räkningar
-Telefonmöte med revisorn

Och så fixat lite tårtor o bakelser i morse... :)

Ni hör ju...varit en bra dag...haha...

Nu ska vi fylla i papper som ska skickas iväg och så ska den 5 maskin tvätt hängas upp...ja...herre gud... fröken effektiv har kommit på besök. =)

Nina

Hemsida

Andreas har fixat:

www.ninaskonditori.se

Min alldeles egna hemsida... :)

Bokföringsproffs?!?!

Nu har vi suttit konstant i sju timmar och jobbat med bokföring. De e ju nästan en hel arbetsdag om man tänker efter...Ja, faktiskt går det framåt...men det är mycket som ska läras! Andreas hajar ju de mesta inom detta....men jag?!  njaa... haha... :)

Nu är jag tött, tröttare, tröttast och ska genast gå o sova!

Imorgon är det måndag. Början på en förmodligen väldigt rolig men stressig vecka!

Nina

Liams dop


En stolt gudmor


bokföring

Andas lugnt....inga problem...så ja...andas....bokföring är kul! bokföring är kul! bokföring är kul!

Ungefär som..."Jag kan flyga, jag är inte rädd" från sällskapsresanfilmerna... haha...

Vi kämpar vidare...snart sitter det...och då är det faktiskt roligt...på allvar... :)


Gudmor

Det har varit en mysig dag. Min kusins son Liam har döpts idag och jag har fått vara gudmor.
Dopet gick jätte bra. Liam sov...och sov...och sov... :)

Ska sätta oss med bokföring X antal timmar nu...men jag lägger upp lite bilder från dopet o så sen.

Nina

glass

Glass med chokladsås och Prison Break....mmmmm.....


lördag

Jobbat tre till halv ett idag. Varit ganska mycket folk i butiken och framför allt mycket beställt.
Jag och Camilla har klarat det gallant... :)

I eftermiddag har Anna varit hos mig. En kompis jag känt lääänge lääänge.
Vi har ätit lite gott och bara umgåtts.

Har lite huvudvärk nu... sovit lite lite i natt så tror det har med det att göra.
Nu ska vi slappa soffan lite sen ska jag nana!

Nina

Från Jonas Gardell...

Jag fick ett mail från svärmor häromdagen med en rolig text av Jonas Gardell:
Ganska mycket att läsa...men roligt är det. Håll tillgodo:

Jag lät installera en ny telefon, fick sedan en skyhög telefonräkning,
ringde upp Telia och frågade...

- Jag har en förfrågan angående en teleräkning jag har fått. Ni har varit
hos mig och kopplat in ett nytt abonnemang och debiterat 310 kronor i resekostnad.

Varifrån har man åkt för att det ska kosta så mycket?

- De har åkt från Arbetscentralen, svarade Telia.

- Var ligger Arbetscentralen?

- Det vet jag inte.

- Ligger Arbetscentralen i innerstan?

- Ja, det gör den.

- Själv bor jag vid Slussen, som du vet är absoluta innerstan, hur kan
det kosta 310 kronor att resa den sträckan?

- Det bara gör det, svarar Telia.

- Sedan har ni debiterat "teleuttag" 140 kronor...

- Det är för själva jacket.

- Men jag har ju mitt gamla jack kvar, ska jag betala för det en gång till?

- Varför frågar du allt detta?

- Jag heter Jonas Gardell och ...

- Du ska få tala med någon annan.


Så går ännu en stund och sedan säger en röst:

- Debiteringen!

- God dag, säger jag, jag har blivit debiterad resekostnad 310 kronor på
min teleräkning, och jag skulle vilja veta var den här Arbetscentralen
ligger som man har rest ifrån.

- På Norrlandsgatan ligger den.

- Nu är det så att jag bor vid Slussen. Det är ju bara fem minuters resväg.

- Det kostar det.

- Får jag fråga hur man har rest?

- Hur menar du?

- Har man cyklat, åkt taxi..

- Man har åkt bil.

- Hur kan det kosta 310 kronor att fara en kilometer med bil? För 310 kronor
kommer man nästan till Arlanda i taxi, tur och retur. För 310 kronor kommer
man till Norrköping med tåg.

- Det har regeringen bestämt.

- Har regeringen bestämt att det ska kosta 310 kronor att resa mellan Norrlandsgatan
och Slussen? Med tunnelbana kostar det tolv spänn.

- Vad vill du egentligen?

- Jo, jag heter Jonas Gardell och...

- Du ska få prata med Klas Gustafsson, han har hand om sånt här.

Lite senare blir jag uppring, inte av Klas Gustafsson utan av en kvinna
som vi kan kalla Sonja. Sonja säger att Arbetscentralen inte ligger på
Norrlandsgatan utan på Söder där jag bor. Då säger jag att det ju i så
fall är ännu närmre till mig. Sonja svarar att 310 kronor plus moms är
Minimipris för en resa, en restimme 310 kronor.


- Men han har ju bara rest i fem minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Det gör det väl. Ni har debiterat arbetskostnad också, en timme, 310
kronor.

- Det gör vi alltid.

- Men han arbetade ju bara i femton minuter.

- Gör ingen skillnad.

- Snälla ni, ni har ju inklusive resa och arbete bara ägnat er tjugo minuter
åt mig, ändå ska jag betala för två timmar.

- Man måste ju skilja på resa och arbete. Såna är reglerna. Man betalar
för varje påbörjad timme.

- Fast man bara har arbetat och rest i tjugo minuter?

- Visst.

Nu börjar en otäck tanke mala i mig, jag måste fråga:

- Förlåt, om ni påbörjar arbetet 10.55 och avslutar det 11.05, får man
betala för två timmar då?

- Ja, det är ju två timmar.

- Nej, det är tio minuter, men ni menar alltså att ett arbete som utförs
mellan 10.45 och 10.55 räknas som en timme medan ett arbete som utförs
mellan 10.55 och 11.05 räknas som två, fast den faktiska arbetstiden i
båda fallen är lika lång.

- Ja. Så menar vi. Ja.

Jag vill poängtera att citaten är ordagranna. Till slut betalade jag 310
kronor för fem minuters resa med bil. 310 kronor för femton minuters arbete
och 140 kronor för ett jack jag redan hade. Plus moms.  Det här är
det Nya Telia. Ett Telia som har gått på charmkurs. De är trevliga som
fan. Och riktiga lurendrejare. Och nästa gång Telia kommer till er, begär
att de stannar i en timme, för det har ni betalt för. Åk sedan runt i deras
bil en timme, det har ni också betalt för!

Hälsa från mig
Jonas Gardell

tacos

Ola (en av mina närmaste vänner) kom förbi mig en stund så jag fick lite tacosällskap. Kollat Idol nu. Ola har precis åkt. Ska ut med hundarna en sväng sen poppa popcorn o kolla på kändis-Robinsson...

Hoppas ni har en trevlig fredagkväll allihopa!

Nina

fredag

Ja....då va vi här igen. Älskade fredag!

Va uppe ganska tidigt i morse. Ut med vovvarna sen ner och jobba. Gjort tårtor, bakelser o förberett inför helgen.
Det är min jobbhelg, lördag o söndag.

Vid elva-tiden så gjorde jag mig lite iordning och så körde jag till Sölvesborg. Inom blomsteraffären och hämtade en fin bukett som Emma fixat sen tog jag bakelser och paket med mig ner till moster Ärtan och firade hennes födelsedag lite. Hon fick ett halsband jag köpt hos Anette, Glashyttan i Sölvesborg.

I eftermiddag har jag suttit och planerat våra julpysselkvällar lite. Snart är datum och program bestämt och då kommer det annons i tidningen och mer info här på bloggen.

Ikväll är jag hemma och det kommer bli tacos och Idol. :)
Skulle även börja nåt program, typ kändis-Robinsson. Man får väl titta o se vad det kan va för nåt...

Nina

Idag är det ingen vanlig dag...

Idag är det ingen vanlig dag nej...idag är det moster Ärtans födelsedag! Stort grattis!
(hon heter Gertie egentligen men jag kallade visst henne Ärtan när jag va liten så de lever vidare) haha..

ops

Såg att bilden från pizzaätandet kom med två gånger... jaja...titta o njut. Haha... :)

trevligt med jobbet

Nu har vi kommit hem från bion. Beckfilmen va bra! Inte den bästa Beck jag sett, men det var bra!

Nu ska jag fila på lite text till hemsidan Andreas byggt till företaget...hörs imorgon!

/Nina

Pizza hemma hos oss


Här sitter vi och äter pizza, snart bär det iväg på bio...

Pizza hemma hos oss


Här sitter vi och äter pizza, snart bär det iväg på bio...

Bio

Ikväll blir det bio och pizza med jobbet. Roligt och göra nåt annat än att baka ihop också... haha... :)
Vi ska kolla på nya Beckfilmen. Och ja, ni vet ju vad jag tycker om Beckfilmerna? Jag älskar dom! Längtar....

Nina

Ninas special


Denna bjöd jag de övriga hantverkarna på igår när det va sista kvällen.
Den blev populär. Fick en och annan beställning också. Roligt... :)

Jag visar hur man gör marsipanrosor


Både elverna och föräldrarna var på plats


Kreativum


Det var målare, bilmekaniker, florister, byggare och massa andra yrken på plats. Här får eleverna gå runt och kolla vid dom olika borden.

artikel

http://kristianstad.lokaltidningen.se/article/20090909/ARTIKLER/276910213/1131

Här har vi länk till den lilla artiklen i Lokaltidningen i K-stad!

bloggslarv

Inte blivit mycket bloggande sista dagarna...så även idag tyvärr. Jag är precis hemkommen från tredje och sista kvällen på Kreativum. Det har varit givande och trevliga kvällar!
Ska lägga ut nån bild imorgon!

Lokaltidningen från Kristianstad ringde idag och ställde lite frågor inför matmässan där vi ska ställa ut nästa helg. Kul! Skriver mer om mässan nästa vecka...

Det har varit en bra onsdag idag! Gillar bra onsdagar... :)
Natti natti allihopa... / Nina

Österängskolan

Lägger här nere upp två bilder från föreläsningen igår på Österängskolan i Kristianstad!

Österängskolan


Österänskolan


bättre sent än aldrig

Inte hunnit blogga idag...men ja..ska skriva nån rad nu innan läggdags.

Öppnat butiken i morse. Gjorde en "att göra lista" för eftermiddagen. Ja, jag kom en bit på väg i alla fall.. =)
Ikväll har jag återigen varit på Kreativum och infomerat skolungdomar om yrket.

Imorgon är det jag som bakar! Klockan ringer tre!

Hörs imorgon, / Nina

Kreativum

Ikväll har jag varit på kreativum...jobb...Olika företag som ställer ut där och ska va till hjälp att inspirera ungdomar inför deras gymnasieval. Tre kvällar denna veckan ska jag vara på plats.  Lite sådana uppdrag som ingår i att vara företagare. Kul om man kan va till hjälp!

Blir lite tv:tittande nu innan läggdags. Imorgon öppnar jag butiken!

Nina

Dags att åka o föreläsa


Det är Andreas som ska gå iväg på morgonen med portfölj o kavaj...inte jag. Det är inte rikitgt min roll. :) Jag ska ha bagarkläder o se väldigt nyvaken ut. Var tvungen att ta foto...det spårade genast ur... håll till godo... :) haha

Haha...


haha...


Föreläsning

Föreläsningen i Kristianstad gick bra! Trevlig, intresserad och positiv klass! Måste rusa vidare nu. Lunch sen möte i stan klockan ett... / Nina

presenter till mamma


Imorgon är det lilla mammas födelsedag. Hon firades också idag. Presenter från oss i familjen till henne. Filmboxar o annat... :) 

Titt ut


Lilla söta Harry


go natt

Ja, förra inlägget hette gomorgon... och nu får jag nog skriva gonatt.
Ett avsnitt Prison Break sen sovdags. Ska lägga in lite foto från dagen med innan jag stänger av datorn.
Imorgon ska jag till Kristianstad och hålla föreläsning. Skriver mer om det imorgon!

Nina

Go morgon

Sovit jätte gott i natt med... min tur och ut med lillen så sovmorgon blev de inte...men känner mig pigg ändå ja.
Dags för frukost vid tv:n :) underbara lediga söndag!

VIKTIGT MEDDELANDE!! GRATTIS STOREBROR PÅ FÖDELSEDAGEN! (puh, jag glömde inte)

Nina


så där ja...

Precis hemkommen från stan. Varit och levererat bröllopstårta till 75 pers. på Saltsjobaden. Hoppas dom blir nöjda! Även haft en leverans till Flottans män ikväll. Tårta till 60 pers.

Detta va i princip sista bröllopshelgen för i år. Kommer nån enstaka under hösten med men ja, sommaren är alltid mest intensiv när det gäller bröllop.

Nu ska jag krypa ner och få min skönhetssömn... haha... :)

Nina

Lördagsmys


Hugo


Tjock? :) neee....

kvällsposten idag


Köp kvällsposten och va med och tävla om biljetter till matmässan i Kristianstad där jag och massa andra utställare finns på plats!

lyxlördag

"Jag vill bli tomtens ren, jag vill bli tomtens ren, jag stror jag skulle passa bra för jag har starka ben"

Hmm....en refräng från lasses julskiva som råkade starta via i:poden här... :)
Andreas protesterar...konstigt. :)


Dagens middag:

Andreas: Lövbiff o pommes
Nina:Fläskfile o pommes

Lyxmiddag...men de ska de ju va när de ät lyxlördag. :)

Mums!

vinna?!

Ingen vinst på hästarna idag heller...

NÄR jag vinner mina miljoner ska jag:

Måla om huset
Betala av lån
Ta motorcykelkörkort
Lägga nytt golv i serveringen och i bageriet
Göra hårförlängning (igår ville jag klippa av de)
Åka till USA igen
Köpa massa presenter till våra familjer :)
Köpa en lokal i Karlshamn för att kunna ha ett försäljningsställe i centrum också
Bygga trädäck till uteserveringen
Köpa ett flipperspel till Andreas
Renovera köket

Ja, de va nog de... :)

Skulle såklart även skänka pengar till välgörenhet och sånt där... självklart!
Som sagt.... NÄR jag vinner... :) Jag ska meddela er om den där drömmen slår in...lovar. :)

åhhh.....

Sovit så gott! Sovit så länge! Jag är en helt ny männsika! Jobbat i butiken nu och lagt ihop bröllopstårta...nu ska jag äta lunch...sen bort o tippa... :) Hörs!

tjock?

Gick förbi ICA idag och den trevligsa kassörskan kom ut när hon såg vi hade hundarna med oss...

"Jag hörde att han va lite tjock" sa hon o tittade på lillvalpen. haha... de går rykten om Hugo... :)

Underbara fredag...Det har gått bra på jobbet denna veckan trots sjuk personal. Det har ordnat sig fint. Stor guldstjärna till Evelina... :)

Vi har haft tacomys ikväll, nu har vi varit ute och gått. Ikväll ska jag bädda ner mig med Dobbidoo på tv, travtidning och två hundar tätt intill mig... jaja, andreas me ska va me nånstans :)

Nina

Fina rosor


Va och köpte en fin bukett med rosor idag ...till nån... :)

Zzzzz

Nu säger Nina go natt!! :)

Somrig frukttårta


Passionstårta


toppen

Ja, allt har gått så bra idag! Jag känner mig 45 kg lättare....fått så mycket gjort!!!

Nu ikväll har revisorn varit här. Vi har gått igenom ett nytt bokföringsprogram vi ska lära oss. Andreas fattar redan...jag fattar mindre...men skam den som ger sig...jag ska lära mig jag med. I min egen takt.

Nu ska vi trotsa regnet och ut och gå...sen ska vi kolla på Lyxfällan innan läggdags!

Nina

så där ja...

Det börjar likna nåt, det börjar likna nåt... En timme kvar sen ut i ovädret med hundarna...sen ner och jobba i butiken! Klockan fem kommer revisorn då är det tre timmars möte!

Vi hörs senare ikväll! Väl?! ;)

Nina

effektiv?!

Inte klokt va effektiv man kan va bara man vill... :)  tjo...

Barbietårta


köpa tid?!

Ska sova snart...varit fullt upp hela dagen. Sjuk personal så jag har öppnat butiken idag och så bageriet först... Imorgon har jag ett vikitgt möte med revisorn så mycket som måste hinnas förberedas till det. Ska va i butiken hela eftermiddagen imorgon med så det gäller att upp, fixa bakelser, sen låsa in sig på kontoret. De löser sig de me :) Det brukar de göra... 

Känt en del stress sista tiden.. inte att jag själv mår dåligt eller stressad så...mer att jag har gett mig tusan på att komma ifatt med allt som MÅSTE göras. Allt med listor, beställa grejer, planering...ja...allt, allt. Och sen när tiden inte räcker till så blir man ju frustrerad...stressad?! Men ja, jag antar att det är så det är. Man vill kanske lite mer än vad man hinner med ibland...

Skulle man kunna köpa tid på ica så skulle jag köpa en burk eller två... haha...

NU ska jag bädda ner mig och läsa "starta eget". En jätte intressant tidning. Fick premunation på den i födelsedagspresent av Andreas... natti allihopa!

Nina


Hugo


Hugo varit hos veterinären idag och fått spruta...de gick så bra så... :)
Han växer så det knakar den här lille krabaten... söt så!

mmmm

Känner ni?Känner ni doften?? Det luktar nystädat hos familjen Nilsson/Johansson... :)


Skogspromenad

Nu har  vi varit ute och gått..."hela familjen" på skogspromenad. Jätte skönt!!

Dagen har gått så fort idag... Suttit och planerat september lite.. Denna helgen som kommer är min lediga helg... jag har två bröllop jag ska göra och köra ut. Förrutom det ska jag nog va ledig... :) Helgen efter jobbar jag, helgen efter där ska jag ställa ut på MAT-mässan i Kristianmstad. Skriver mer info om den senare. Helgen efter där...det blir 25-26 nånting så ska jag stå och dema på bagerimässa i Malmö på fredagen och på lördagen ska jag på möte med företagre upp i Växjö och där ska jag även stå för desserten efter maten. Helgen efter de e Oktober...sen är det ju typpp..jul... :)  Ho ho... finns här några snälla barn?? Hm... :) 

Nina

brrr...

Japp....så där lät tandläkarborren idag...en rotfyllning skulle göras. Tandläkarskräcken anlände redan i slutet av förra veckan...MEN idag gick de jätte bra. Gjorde inte ett dugg ont...jag börjar kanske bli stor flicka nu?!?!?! :)

Öppnat butiken i morse sen suttit lite på konoret innan det var dags för tandläkaren. Nu ska jag äta, gå ut med odjuren och sen lösa av Camilla i butiken så hon kan gå hem. Hon mår inte rikitgt bra stackarn!

Kram Nina

RSS 2.0