Världens snyggaste badmössa


Puh...

Hej allihopa!!! Skäms på mig...inget bloggande på hela helgen...men utan att gnälla eller verka tjatig så har jag inte haft tid! Vilken helg! Rolig, spännande, jobbig, stressig och ganska fantastisk på samma gång. =)
Var ska jag börja...

I fredags var det alltså premiär för Ninas Konditori att sälja sina produkter på Ica supermarket i Karlshamn. Två hyllor har vi till förfogande där vi alla dagar i veckan kommer sälja bakelser, kakor och tårtlängder. Man kan även beställa smörgåstårta, frallor och allt annat som ingår i vårt sortiment och sedan hämta det på Ica om man vill. (smidigt om man bor i stan och slippa köra till Mörrum) Personerna jag haft kontakt med på Ica har varit väldigt ödmjuka och hjälpsamma, jag tror det här kommer bli jätte bra! I fredags, när det va premiär så stod jag i butiken och bjöd på tårta. 700 personer hade vägarna förbi. Mycket tårta blev det. Classickaffe stod också och hade demo så det var rikitgt kalas i butiken. Började mitt i natten mellan torsdag och fredag. Dels var det mycket att göra på jobbet, mycket som ska förberedas inför helgen, och sen allt som ska klaffa med leverans och packning av det som skulle till Ica. Men allt gick kalas! Personalen skötte Mörrum och jag åkte på förmiddagen in och va på Ica fram till lite över 18.00. När jag kom hem efter denna 17 timmars dag så blev det pizza. Jag har aldirg ätit en så god och efterlängtad pizza. =)

Upp 2 i lördags, pingstafton innebär väldigt mycket beställt. Och pingsten är ju även en populär bröllopshelg. Tre bröllopstårtor hade vi. Ett bröllop i Mörrum, ett i Karlshamn och ett i Växjö. Full fart fram till sen eftermiddag.
På kvällen blev det lite grillat och sen Robinssonfinal. (fel person vann men det är en annan historia). Somnade gott sen!

I morse ringde klockan 3 men nja...snoozade en stund innan jag pallrade mig upp. Idag har allt flytit på jätte bra. Mycket att göra, mors dag och så ju, men allt har gått jätte bra. Uppåt 120 tårtor har gjorts denna helgen...

I eftermiddag har vi varit iväg och firat Mor. Först Andreas mamma Lotta och sen åkte vi till min mamma Irene. =)
Mycket fika blir de. =)

Nu har jag tagit ett bad... Tog för varm vatten som vanligt så efter tio minuter kokade jag nästan. =) haha...
Andreas fick en julklapp av sin syster som jag har lagt beslag på. En badmössa! En mössa som ser ut som en anka. Knallgul med näbb och ögon. Den åker jämt på innan jag hoppar i badet. Kunde lätt få jobb som fågelskrämma eller nåt med den på huvudet. =) haha... (Andreas instämmer)

Ska försöka sova tidigt ikväll med så man kommer ikapp lite..
Imorgon hörs vi igen... / Nina

Premiär på Ica


Tårtlängd kallad "Nina special"


några bloggläsare var med sugan på lite fika...


kaffe och tårta


Ica

Ja, jag har vairit ganska dålig på att blogga sista tiden. Lite idétorka...och så framförallt, mycket och göra. Idag har jag fått det sista inför ica klart. Imorgon kör vi... Mellan 10-18 står jag och bjuder på tårta på Ica supermarket i Flaggenhuset i Karlshamn. Vi kommer även från och med imorgon sälja våra produkter där. Det går bra att beställa tårtor och så med som man kan hämta i stan. Hoppas på ett bra samarbete! Imorgon ska jag lägga upp lite bilder på hur dagen har varit!
Vi hörs! Nu väntar cyklen...

annons

Ni har väl fööresten sett annonsen Ninas Konditori och Ica hade i commersen idag? :)

lång dag

Ja, nu sätter jag mig ner och kollar mail och så. Har varit fullt upp från tidig morgon till nu. Bakat, möte i stan. fixa allt till ica (bara två dagar kvar).Jobb fram till fem sen ikväll har jag varit ute i goda vänners lag och ätit en god middag! Det va super gott! Blir inte mycket blogg idag. Ska ut och gå nu sen ska jag soooova... 

promenad

Varit ute på prmenad med Honkie precis. Nu, NU har jag gett mig tusan på att jag ska lära honom att gå ordentligt i koppel. Det ska ju inte va SÅÅ svårt? Jag tror egentligen det enda som krävs är tålamod. Kan man köpa det på ica?? :)

Ska sova tidigt idag. Mycket tårtor beställda imorgon så klockan ringer 3.00!

Nina

Vinnaren är...

Nån som undrade här på bloggen VEM som vann minigolfen? :) Vinnaren är.... NINA!! :) Haha... nee...ska jag va riktigt ärlig så vann vi två rundor var. Men sista va liksom final super avgörande (mitt påhitt) och den vann jag. =) Med endast ett litet poäng tycker Andreas jag ska tillägga... Äsch, de e väl inte så viktigt. =)

minigolf


Några rundor minigolf blev det på semester, de dagar det var lite mindre bra väder.

Tillbaka i verkligheten

Jajemen, då va man tillbaka igen! Full fart... Fortfarnade mycket turister här i Mörrum, det är väldigt roligt! Har jobbat i bageriet idag, suttit i ett möte och så har jag varit i stan och fixat grejer till premiären på Ica Flaggen på fredag. Det ska bli rikitgt roligt med ytterligare ett försäljningsställe. Nu den 29/5 är det premiär. Jag kommer då bjuda på tårta inne på Ica i flaggenhuset mellan 10-18. Välkomna allihopa!

När jag jobbat klart i eftermiddag gick jag ut i trädgården och klippte häcken som skiljer vår tomt från grannens.
Tja, inte nån trädgårdsmästareklippning kanske...men bättre än innan. =)
Nu har vi precis ätit middag och ska alldeles strax ut med vovven. Där efter är det fakturering som gäller.
Imorgon ringer klockan tiiiiiidigt... Kram Nina

Kreta 16/5-23/5 2009

Det har varit skönt att koppla av en hel vecka. Visst har man svårt att släppa jobbet, det finns i huvudet såklart...men jag vet ju att jag har duktiga medarbetare som har koll på läget. =) Vi kom till Maleme, Kreta förra lördagen, ganska sent på kvällen. Söndagen skulle vi ägna åt att sola o bada. Tyvärr va inte vädret riktigt på vår sida hela dagen, men lite färg fick vi. =) Måndag och tisdag va de varmt i luften med en del moln. Vi hyrde en bil och utforskade ön på egen hand. Körde längst vattnet, upp i bergen och så. Jätte fint! Sen, SEN kom solen. Resten av veckan hade vi kanonväder. Solat och badat och bara njutit. Sovmorgon en hel vecka... underbart! :) Vi överaskade Andreas föräldrar som också va på semester på Kreta.. Vi hade sagt vi skulle till Mallorca men haha, de va roligt och se deras min när vi dök upp vid poolen. =)
Vi har haft en bra vecka. Men som jag alltid säger...Borta bra men hemma bäst. Ibland behöver man komma bort lite för att uppskatta vardagen här hemma! Kram Nina


Lunchdags


Här är det dags att bege sig ut en sväng och äta lite lunch! Första dagen på Kreta!

Hotellet och poolen


Vårt hotell och poolområde. Även denna dag ser det ut som att vi nästa är först på plats.

Stranden


En bild på stranden, en ganska tidig morgon!

Mörrum igen

Så där ja... då var man hemma i Mörrum igen. Kom hem vid lite i tre i natt. Upp sex och jobba några timmar, men nu kan jag vila nån timme till innan man ska ta tag i dagens sysslor. Öppna posten, fixa med räkningarna, tvätta och sånt där. =)
Ska lägga upp bilder och berätta om resan senare idag! Nina

KRETA

Nu ska ni inte behova lida mer mina kara lasare. haha... :) Efter en underbart skon vecka pa Kreta sa ar det strax dags att atervanda hemat! Jag ska lagga upp bilder och skriva mer sa fort jag kommer hem. Det grekiska alfabetet saknar ju nagra av vara bokstaver...om ni undrar varfor jag skriver sa konstigt Hoppas allt ar bra med er alla!. Kram Nina

Offline



Så, nu blir det uppehåll i bloggen ett LITET tag! Men DU, jag återkommer!!!
/Nina på äventyr

mamma o pappa

Nu har mina tekniska föräldrar (!!) också lärt sig att kommentera bloggen!!! =) Det uppskattas! =)
Lycka till i Mack sm skriver ni...Herre gud, det låter ju som om vi inte ska höras eller ses innan dess. Tävlingen är ju inte förrän i agusti. =) Ni vet väl att jag alltid ringer 54 gånger om dagen...minst... :)
Jag har ju förresten hört rykten om att mamma Irene ska med till Norrland och heja på sin dotter. Haha...

Jobb lång dag idag... 4-17.30 Sen blev det pizza (de e ju fredag)
Ska traska bort till ica och handla lite nu tänkte jag, sen ska jag kolla på Berg flyttar in!

I helgen har vi öppet som vanligt 8-15, välkomna!! / Nina

ego länk två

Sveriges Radio p4 ringde idag och ville prata lite om Mack-Sm...

http://www.sr.se/cgi-bin/blekinge/program/index.asp?ProgramID=519

:)

Ica

Ja, det är spännande med Ica Supermarket nu. Det blir ju att vi får ett försäljningsställe till! Riktigt roligt!
Glöm inte att komma förbi den 29/5 och ta en fika med mig. Då bjuds det på kaffe och tårta. =)

Mycket mycket turister i Mörrum nu. Trevligt!

Jag har haft en bra dag också. =) Fullt upp från morgon till kväll!
Nu sitter jag och skriver ut sommarschemat. Eller ja, ett förslag på sommarschemat rättare sagt.
Det är en del pusslande, jag vill ju att alla ska bli nöjda såklart!

Imorgon är det fredag igen! Nina gillar fredagar. =) Sen jobbar jag lördag, ledig söndag!

Nina

egolänk 1

Ja...man får väl va lite ego ibland?? :)

Läs senaste commersen...

http://commersen.lokaltidningen.se/article/20090513/ARTIKLER/727192966/2021

kvällspromenad

Dåligt med bloggande idag... jobbat från i morse fram till nu...förutom middagssömnen... =)  just nu har jag en "ylande" (ja han låter konsitgt i alla fall) hund som sitter och tittar på mig med sina bedjande ögon, tror det är dags för promenad. =) Skriver mer imorgon... Kram Nina

Goda smörgåsar


Goda smörgåsar med salami och brieost!

sovdags

Klockan är över halv elva och det är läggdags. Har suttit på kontoret nu några timmar. Tyvärr är jag inte klar så jag får fortsätta imorgon. Sov gott allihopa! / Nina

bröllopsprovning

Nu har jag precis avslutat en bröllopsprovning. Tror det kommer bli en jätte fin tårta! Jag ska göra mitt bästa. =)
Haft en bra dag idag tycker jag.. Öppnade butiken i morse. Klockan tio var  hade jag ett möte bokat med företagsakademien i stan. I eftermiddag har jag suttit på kontoret och så tog jag mig en tupplur. =)

Nu är det snart dags och cykla en runda och sen ska jag jobba lite på kontoret. Imorgon är det jag som bakar, bagarn är ledig! / Nina

Bröllopsprovning


Glad och trevlig familj som precis ska hugga in på tårtbitarna...

full fart i fiket


så där ja...

Mörrums nationaldag börjar närma sig slutet nu... Jag har precis stängt butiken. Varit ganska mycket folk idag med. Det kom några regndroppar nu sent i eftermiddag, förrutom det i så har vi haft tur med vädret! Nu ska jag laga lite middag, gå promenad, sen blir det nog läggdags tidigt ikväll! / Nina

koka ägg

Sitter upp i läganheten nu... i sju minuter :) Jag håller på att koka ägg. Värmeplattan på jobbet gick sönder igår. Ibland är det bra att bo nära. =)    (en trappa upp)

Tack Elisabeth för den fina kommentaren, roligt och höra att ni gillade tårtan!

Ha en bra dag allihopa, jag skriver mer ikväll! / Nina

Roliga dagar

Ja, det är verkligen intensiva men roliga dagar nu. Fullt av folk i hela byn. Det har varit fullt upp för min del idag från 2.15-17.30. =) När jag kom hem så stod varmrökt lax och kokt potatis på bordet. Då blev man genast pigg igen. =)

Ikväll har vi gått en sväng på marknaden och kollat läget. Köpt ett par mjukisbyxor och slösat lite pengar på att kasta bollar på burkar och snurra på choklahjul. =) Nu ska jag kolla på Robinson från i lördags som jag missade...sen ska jag sova! Hoppas ni haft en bra helg allihopa! / Nina

Hello Kitty tårta


Lördag

En snabb uppdatering innan det är läggdags! Jobb idag mellan 2.00-15.30, vila en stund sen nu ikväll har vi varit inne hos våra grannar. Dom bjöd på grillat. Super gott. Lyxigt och komma till dukat bord. Ska upp 1-2 i natt med så nu är det dags att sova. Imorgon startar marknaden och så här i Mörrum. Hoppas vi ses!? Kram Nina

barnvakt


Ikväll har vi varit barnvakt en stund... de blev pizza och tv-spel =)
Sofie, Pontus och Kim...

hahahahaha...


Ser ni nåt kostigt med bilden??? Lilla apan..... Lite lekande barn som stoppade upp lilla gosedjursapan i öppna spisen så han blev lite sotig...då blev tvätt o nu e de tork :) haha...

mums


Freeedag

Å så var det fredag igen. Har svårt att komma ifrån på dagarna nu, därför det blir lite dåligt med bloggande mitt på dan.

Idag har vi haft buffé till lunch för första gången. Tacobuffé stod på menyn! Vi har kanske inte direkt blivit nersprungna av hungriga gäster men alla dom som ätit buffén var mycket mycket nöjda, det är det viktigaste. Vi har valt att inte lägga jätte mycket krut på att marknadsföra lunchidén ännu, vi ska göra det sen när vi fått in rutin på allt så vi vet att det funkar. Nu kommer vi ha olika buffér nån dag i veckan ett tag och se hur det känns och vad kunderna tycker.

Tacobuffén idag innehöll: Köttfärs, hårt och mjukt tacobröd/skal, gurka, tomat, sallad, lök, jalapenos, paprika, majs, riven ost, smält ost, salsa, vitlökssås, gräddfil, nachos. Hmm...ja jag tror de va allt. =) Äta så mycket man vill och så ingår dricka och kaffe. Låter väl gott de där??? ;)

200 chokladbollar rullade


blåa dammsugare :)


kurs o möte

Lång men intressant dag idag! Full fart i bageriet nu, mycket som ska förberedas till Elfte Maj. Efter stängning nu har en tjej som heter Anna-Carin haft en försäljningskurs med oss alla, efter det var det kaffeskola och sen har vi haft personalmöte. Strax innan 21.00 var vi klara! Nu är vi laddade inför helgens bravader!

Kommer framöver lägga upp lite bloggerbjudande här...så håll utkik! natti, / Nina

Tacobuffé

Imorgon fredag mellan 11.30-13.30 serverar vi tacobuffé! Ät så mycket du orkar! Välkommen! / Nina

Nya gardinerna på plats

Idag ringde dom från butiken i Karlshamn som hjälpt mig sömma gardinerna. Nu va dom klara! Andreas körde inom och hämtade dom när han körde hem från jobbet. Nu har jag plockat ner de gamla och strykt dom nya gardinerna, OCH nu är dom på plats. Nu ska det bara köpas nåt ljus eller så med i samma färg så kommer vardagsrummet bli jätte fint!

vardagsrummet


gardiner


Fotot blev lite mörkt tyvärrr...men lite syns de väl :)

Nytt projekt

Ja, lite nya grejer på gång.. Från och med fredag den 29/5 inleder vi ett samarbete med Ica Supermarket i Flaggen huset i Karlshamn. Vi ska ha en del av våra produkter till försäljining där. Framför allt tårtor och bakelse till en början. Ska bli spännande att få komma in till stan igen. Så på premiärfredagen kommer jag stå inne på ica och bjuda på tårta så då hoppas jag ni kommer förbi och säger hej! =)

jag jobbar i butiiik...

Japp, som Camilla sjunger i vår lilla bagarsång. "Jag jobbar i butiiiiiik" =) Bageriet i natt/morse, sen har jag sovit och nu är jag i butiken. Vädret är ungerfär som igår....Oktober... suck =) Snart är det ju Mörrums nationaldag, då vill vi ha sol!

vilka kämpar!

Ja, kommer ni ihåg... Robban o Gert va och fikade hos oss här i Mörrum för, ja, när kan de ha varit? Början/mitten av Mars. Nu har dom GÅTT, GÅTT, GÅTT.... så dom har nåt Härnösand. Dom har femtio mil kvar till sitt mål, som är Haparanda.  Det är rikitgt imponerande. Dom har via personer dom träffat dom vägen samlat in över 1, 5 miljoner till cancerforskningen. Bra jobbat! / Nina (Ninas Konditori skänkte 1500:-)

kommer ni ihåg dessa?? =)


utsikt från balkongen på vårt hus


paj

Tacopaj till kvällsmat, smakade smaskens.
Andreas har (äntligen) kommit hem igen efter att ha varit borta med jobbet ett par dagar.
Klockan ringer tidigt i natt..2-3 nån gång. Så ja, snart dags o sova... =)

Imorgon ska jag berätta om vårt nya projekt på jobbet!

Nina

puuh

Allt till bokslutet och pärmen fr Maj till revisorn är klar! Sådan skön känsla :) Ska alldeles strax åka och lämna in allt nu.
Vad är det för väder idag??? Det känns som Oktober eller nåt sånt...

Nu är det inte många dagar kvar till Mörrums nationaldag! Elfte Maj! Karusellerna till tivolit har redan anlänt har jag sett.

Vi hörs lite senare... / Nina

så ja...

Så ja... nu börjar det likna nåt här. Rent o fint! De där städkulorna till dammsugare funkar faktiskt. Dom luktar lagom. Jag va rädd att de skulle lukta för starkt men nej då, kanon!

Nu ska jag och Honkie gå kvällsrundan, sen ska han badas. =) *ett jäkla daltande me den där hunden, jag vet* :)

Imorgon öppnar jag butiken! Vi hörs!  Nina

ps. Holger, om du läser så är jag i butiken mellan 14-17 på onsdag om du har möjlighet att komma förbi då? / Nina

Städfnatt

Städa, tvätta, städa, putsa, städa... =) Jag blev på värsta städhumöret. Det är bara att tuta och köra så länge det varar. =)

måndag

Tack för kommentarerna. Javisst ser han ut átt må bra den där Honkie... =)

Efter en väldigt bra och ganska lugn helg så är det måndag igen! Steg upp vid halv sex idag. Ut en runda med vovven sen dags att arbeta. Idag är en sådan dag där jag ska förska hinna med tre tusen saker. Lite i butiken, lite i bageriet, lite i kallskänken, samtal som måste ringas och så en hel del på kontoret. Men jag är hemma själv ikväll så jag ska se till att allt ska bli klart. Ska bara försöka göra allt i rätt ordning. =)

Nu ska jag gå till banken!  / Nina

mysigt



Här har vi en som stormtrivs på balkongen! =)

markislagret

Idag har jag dragit med mamma och moster på en liten utflykt till markislagret. Jag skulle titta på lite utemöbler. Vi behöver nåt fint till balkongen. Det finns så mycket att välja på. Det fanns en hel del intressant men Andreas måste va med innan vi köper nåt. Jag kom hem med hundkex och en tidning i alla fall :) OCH inte att glömma, sådana där små kulor som man ska dammsuga upp som sen ska göra att det luktar gott i huset varje gång man dammsuger. Någon som provat dom? Vet inte om det funkar. Jag valde vanlig citrondoft bara. Luktar nystädat! Efter vår lilla utflykt bjöd moster Gertie på fika.

Nu har jag varit ute med Honkie en runda. Ska snart mäta lite på balkongen här hemma. Tyvärr är den inte i så bra skick så antingen behövs de tvättas-skrapas-målas, eller får vi helt enkelt riva den och bygga nytt. Just nu tror jag att vi är inne på det sista alternativet. Jag fick lite expertråd idag av Lars (Gerties Lars) om hur man lättast och bäst skulle göra. Så jag ska mäta nu sen får jag ringa imorgon och se vad allt virke skulle kosta. Man får jämföra det sen med vad det skulle kosta att ta in nån som målar. Jaja.. vi får se... fortsättning följer.

Nina

Go morgon

7.15 vaknade jag i morse. Pigg och utvilad....skönt! Tog en promenad med Honkie, kollade läget på jobbet, och nu sitter jag och äter lite frukost och kollar tv. Ska snart planera dagen lite... Ha det så bra så länge! / Nina

Robinssonträsket

Jag är fast... fast i Robinssonträsket. Tycker det är rikitgt spännande nu! Vem hejar ni på?? Jag gillar Jarmo, han går sin egen väg. Angelica tycker jag med verkar va vettig och dukitg. Men hallå?? Vad gjorde Rafael vi örådet?? Man blir ju super nyfiken. En heeel vecka till nästa lördag. =)

Idag/kväll har jag gjort o levererat två stycken bröllopståror. Lägger upp nån bild här nere.

Nu ska vi kolla klart på The Wresler, en film vi började se igår men ja...som vanligt började jag efter knappt halva jäspa...
Imorgon är det söndag. Då har jag nog en helt ledig dag! Vad ska man hitta på då?!?!  / Nina

mitt lilla bageri :)


somrig bröllopstårta


Grattis Martin och Camilla till er dag!

nya gardinerna


1 Maj

Inga demostrationer för min del idag men man kan ju fira första Maj ändå. =)

Jag har varit ledig en del idag. Tog sovmorgon för jag var iväg och firade lite valborg igår. Tyvärr var det ju eldförbud så någon Majbrasa blev det inte men vi sjöng "Vinters rasar" och hade allmänt trevligt ändå. =)

Idag har jag njutit av solen ute på balkongen nån timme. Jätte skönt! I eftermiddag har jag lagt ihop tårtor till imorgon. Bland annat två bröllopstårtor beställda. Sen har jag städat i serveringen. Mamma har varit här och hängt upp nya gardiner och pyntat och så där. Jätte fint blev de. Somrigt! Vi har tagit bort panelgardinerna där nu och hängt kappor istället. Hela serveringen ser ljusare och större ut.

Ikväll har vi varit inne i stan och ätit en god middag på Terassen!
Nu tror jag det blir lite film och popcorn. Helgen som kommer är jag ledig. Har visserligen bröllopstårtorna jag ska göra men bageriet och bakandet sköter Fredrik!

Nina

RSS 2.0