nya gardiner


mysigt


Nya gardiner

Ikväll har vi varit inne på Köpmannagården i Karlshamn och ätit en god middag. När jag kom hem så ställde jag mig och strök lite gardiner. Hängt upp nya gråa/lila i vardagsrummet nu. 4 fönster så det tar lite tid. Men det blev fint! Stjärnor i fönstret med. Bara städningen som saknas, och det fixar vi imorgon :)

Nu önskar jag alla en trevlig helg!

Kram Nina

Citronellatårta


Varit brud för en dag

Idag har Alexandra gjort håruppsättning på mig. Så duktig hon är tjejen! Kommer bli/är en toppenfrisör!

Stilen på uppsättningen var inte rikitgt min grej kanske... krona och slöja och så...men jätte roigt och vara med och bli lite ompysslad. Här kommer ett par bilder från dagen....

Tant Nina


Haha....

fixa o fixa :)


Snyggt bakifrån


rolig fredag

Klockan ringde lite i tre i natt. Nu är klockan snart elva och jag har jobbat klart. Nu ska jag snart iväg på ett roligt uppdrag.
Alexandra som jobbar extra här håller på att utbilda sig till frisör. Idag ska hon ha prov i att göra bruduppsättning. Och jag....lilla jag har fått äran att vara " hårmodell" som det så fint kallas... :)

Se om jag vågar lägga upp någon bild sen. :)

Hörs ikväll!

Nina

ps. Glöm inte komma in o handla lussekatter idag. :) Första dagen... mums

pysselpyssel

Ikväll har jag varit på Norrevångskolan här i Mörrum och haft julpyssel med 50 pers. Gjort julgodis och maripangris. Trevliga människor som bjöd på sig själva!

Nu är det riktigt mycket att göra inför jul/advent.

Denna helgen kommer vi ha semlor! Så långt lagret räcker...
Sen gör vi uppehåll med dom fram till den 27/12.
Alla julkakor kommer vara på plat imorgon... välkomna in!

Imorgon ska jag ha en rikitg bloggkväll. :) Ta igen lite av de jag inte skrivit i veckan.

Kram Nina

4.30-22.15

Blir ingen blogg idag... Jobbat nätan 18 timmar nu så jag säger bara GO NATT... :)
Hörs imorgon igen! såklart.... Kram Nina

Riktigt roligt

Va lyckat allt blev ikväll. Puh...Nu är man inte nervös inför de andra kvällarna. Precis som förra veckan så kan jag inte skriva så mycket vad vi gjort och så förrän jag haft sista kvällen. Mamma har hjälpt mig ikväll och allt har gått precis enligt planerna!

Nu är Nina trött. I morse va jag så fruktansvärt trött. Vet inte varför. Men det gick över efter lunch. Nu har jag jobbat 15 timmar så nu börjar jag jäspa igen. :)

Ska sova gott. Klockan fyra ringer klockan!

Vi hörs!

Nina

träd...

Nu är jag där igen... bloggar med för lite bilder. Jag måååste skärpa mig!

Jaha...denna dagen... Inga konstigheter och dåligt med skandaler. :)

Jobbat på som vanligt. Mamma var här en timme o hälsade på. Trevligt såklart!

Sista kvällen på brukshundsklubben ikväll. Har anmält intresse för fortsättningskursen till våren. Bjöd på lite tårta med och det var jätte uppskattat av ledare och övriga deltagare. Det gäller att va om sig och kring sig eller vad det är man säger. :)

Imorgon börjar pysselkvällarna. Jag är faktiskt lite nervös... :) Men det ska bli riktigt riktigt roligt.

Tjo o hej

Nina

ps. Vet ni vilket träd som kan få barn?????





....... VårdbiTRÄDET.... :) hahaha....

Vattensvans

Japp, Honkie har förmodligen nånting som heter vattensvans, Och om det är det så är han bra om någon dag, Han är lite piggare än igår så det går nog åt rätt håll.
Inte så mycket att skriva idag,
Jobbat, städat, varit på kalas, lagat mat, tittat på nya Wallander.
Imorgon går vi in i "julveckan". Massor som ska göras och förberedas.
Allt för idag! / Nina

Lördag

Bra med folk på jobbet idag. Har bakat på för fullt. :)

Vi har tyvärr en sjukling i familjen. Honkie e dålig...vet inte vad det är. Han har varit så här en gång innan o då blev jag livrädd men ja... det gick över av sig själv. Skakar och har svårt att stödja sig på bakbenen i mellanåt. Sist gick det över på ett dygn. Oavsett så ska jag ringa veterinären på måndag så dom får kolla. Nåt e de...

Ska kolla Robinson nu. Ännu en serie man ska hålla reda på :)
Jag hoppar över dansbandskampen för sambons skull...

Vi har varit en sväng på eko idag. Handlat lite smått o gott. Ätit tacos som lördagsmiddag. Alltid lika gott!
Somnar nog på soffan ikväll... :) vi hörs!  /  Nina

städat o fixat

Vilken energi jag haft idag! =) Haft en kanonfredag!

Har köpt lite nya hyllor till bageriet. Både till kyl, frys o torrlager. Andreas skruvade ihop en hylla igår. Jag och Fredrik skulle sätta ihop dom andra idag. Ja....säger inte mer än så. Haha...jo då...vi fixade de gallant. Carina fick hjälpa till och hålla lite. Hur lång tid det tog behöver vi inte gå in på. Men fina hyllor blev de. O roligt hade vi. Ja...jag i alla fall. :)
Omorganiserat lite. Städat och fixat. Vi har varit effektiva som tusan. (gud va jag skryter idag)

Tjejerna har fixat med smörgåsar, smörgåstårtor och frukostbuffen i butiken. Alltid mycket beställt inför helgerna. När det gäller smörgåstårtor så gör vi två varianter. En med lax och räkor och en med skinka och rostbiff. Fisk och skaldjur beställer vi uppe från Smögen. Handskalade räkor, jätte goda. Våra charkprodukter tar vi från Bröderna Nilsson. Viktigt med fina råvaror med bra smak. Vi gör 6 pers, 10 pers o 12 pers. Slå en signal för beställning eller mer info. 0454-50440

När jag jobbat klart i bageriet idag tog med Hugo ut i skogen och gick en runda. Jätte skönt. Har han lös nu och han sköter sig utmärkt. Han har full koll på var matte är hela tiden. Peppar, peppar så länge det varar.

Hjälpte Camilla och stänga butiken vid fem. Handla o laga middag. Kvällspromenad med båda vovvarna. Nu har jag tagit ett bad och kväll blir det nog lugnt o skönt. Film o popcorn kanske?

Trevlig helg allihopa!

Nina

från sol till regn

Vaknade pigg och utvilad idag. (undra om bagaren med gjorde de....*ler*) Idag fick han äntligen varit ledig! Och jag fick baka... :) Allt har funkat så bra här hela veckan. Det hade det inte gjort utan duktiga anställda. Tack....

Nu slängs man från värme i Miami till julpyssel i Mörrum. Toppen. :) 6 kvällar kör vi pyssel i år. Det finns 5 platser lediga om nån är intresserad. 0454-50440

Nästa fredag. Alltså den 27/11 kör vi igång med julsortimentet. Lussekatter, vörtbröd, pepparkakor, struvor. m.m.
Kommer även julskylta lite här och göra det mysigt i serveringen!
Jag är en riktig jultjej så jag längtar!!!

Ikväll har jag varit på brukshundsklubben med Hugo. Precis hemkommen nästan.
Nu är det läggdags!

Nina

Äntligen tillbaka

Jag skrev ju att det skulle bli ett lååååångt inlägg. Impad om ni ens orkar läsa...men men...lite dagbok från resan. Vi har alltså haft en veckas semester. Varit i underbara Miami!

Kom hem i eftermiddags. Trött nu i med tidsskillnaden. Har bakat lite bullar till kvällsmat. Vi tvättar, packar upp, och myser med hundarna! Man ska inte undersakatta vardagen! :)

Nu hörs vi som vanligt varje dag igen. Ordningen återställd.
Imorgon kommer det lite om jobbet...snart dags för pysselkvällarna nu...julsortiment o lite så.

Vi hörs väl?!

Nina

Dagbok från Miami

091111
Tåget gick från Mörrum redan 5.37. Vi var uppe och packade, städade och fixade det sista så klockan va över tolv innan vi kom i säng. Har då knappt fattat att vi ska åka.

Nu sitter vi på planet. 9 timmar och 6 minuter sen vi lyfte från Kastrup. NIO TIMMAR. Det är en evighet om man tänker efter.... jag väljer att inte tänka efter. Haha... Jag har för första gången i mitt liv ätit flygplansmat. Duktig flicka. :) Kyckling och potatis till lunch och en pizzabit nu till kvällsmat. Funkade utmärkt! Vi flyger med Delta. Bra service, trevlig personal, sköna säten och ja, god mat. Nu om en knapp timme mellanlandar vi i Atlanta. En timme på flygplatsen där, sen vidare mot Miami international airport. Klockan är 20.40 i Sverige nu. I USA endast 14.40.

Ska försöka sova lite nu...njuta av att vi faktiskt ska på en underbar veckas semester.

091111 22.30
Framme på hotellet. Trötta! Vilka säkerhetskontroller dom har i detta landet. Självklart förstår jag varför men ja... vad ska du göra i landet? Hur länge ska du vara här? Vad ska du göra här? Var ska du bo? Vad jobbar du som hemma? Bagare, jaha...har du inga kakor med dig till mig? Haha... Hur mycket pengar har du med dig in i landet? Har du någon gång jobbat med spioneri? Har du sprit eller tobak i väskan? Har du varit i USA förrut? Tyckte du om de? Ha en trevlig resa! Alltså...tänk er vilken tid det tar? Alla dessa frågor och ungefär lika många till alla som ska in i landet. Vi mellanlandade i Atlanta. Därifrån är det ca 2 timmar vidare till Miami sen. Dock pga att allt tog sådan tid, så missade vi planet. Och så missade vi planet som gick en kvart senare. Haha... Men sen fick vi åka med och nu äntligen framme. För er som inte varit på Atlantas flygplats så kan jag informera er om att den är stoooor. Man åker tunnelbana mellan terminalerna. Och så spolar deras toalletter av sig själva efter en minut. Det gäller att akta rumpan. =) Jaja...slutet gott. Allting gott. Bäddat ner oss och ska sova nu.

091112 22.10
Vaknade 5.45 idag. Är man bagare så är man...haha... Vilket fint hotell vi hamnat på. Blivit nåt fel när vi bokat så vi det fanns inget rum ledigt med full havsutsikt som vi önskat. Hon i receptionen gav oss sviten istället utan att vi behövde betala extra. Ja tack :) Här ifrån ser vi både havet på ena sidan och stan på andra. Här kommer vi trivas. Det är kväll här nu. Vi har haft en bra första dag. Vädret är dåligt men vi tog i förmiddags bussen ut till ett köpcenter som har 280 affärer. OM vi shoppat. :) Massor... Ikväll har vi varit i South beach. Ätit på Outback steakhouse och gått lite till i affärer. Ska kolla lite på tv nu sen sova.

091113 21.45
Underbart väder idag. Visserligen blåst liiite för mycket kanske, men strålande sol o 25 grader varmt. Har legat mest vid poolen idag. Ätit gott i poolbaren och bara njutit av värmen. Kvällen har tillbringats på Lincoln Road som ligger söderut här ifrån. Jag tyckte såklart de va extra kul o va där för just på den gatan spelades många scener ur Prison Break in. Mitt älskade Prison break...haha. Hela gatan är full av affärer, resturanger, konstgalleri o fik. Haft en mysig kväll...och säjlvklart har vi shoppat lite kläder till. :)

091114 6.20
Måste vända tillbaka dygnet... vi stiger upp vid 6-7 o går o lägger oss vid 21-22. Herre gud... vi är i Miami för guds skull! :) Idag ska jag sova en stund mitt på dagen så jag orkar hålla mig vaken lite mer. Idag blir det förhoppninsvis och förmodligen sol. Hörs ikväll.

091114 00.10
Titta klockan. Hon är över midnatt o vi e vakna. :) Blev sol o bad på eftermiddagen idag. Skönt om vi får några dagar med sol. Innan vi åkte då vi kollade vädret så var det mycket regn o åska. Men vi får hålla tummarna... Ikväll har vi lämnat Miami Beach åkt till stan Miami. Down Town Miami. Vi har ätit på Hard Rock Cafe och som vanligt gått i massa affärer. Det jag gillar mest med Miami är just som denna dagen. Det är både strand och city. Det är väldigt fint här... Vi har sett sådana vackra hus som ligger på öar inne i stan som är helt fantastiska. Nog inga bagare som bor där... :) haha...

091115 20.00
Sol idag med. Legat på stranden ett par timmar sen har vi varit på utflykt. Trodde innan jag åkte att kanske detta var min sista dag här (haha) men jag fixade de. Vi har varit på Everglades. Ett stort träskområde fullt av aligatorer. Där har vi åkt runt i en propellerbåt med en kant ner till vattnet på kanske 30 cm. Vi såg några odjur. Men ska jag va ärlig så var det en upplevelse. Innan va det ett jäkla gnäll på mig att jag va rädd bla bla bla....efteråt så visst jag var fortfarande rädd men så sa jag till Andreas.... vet du va jag ska göra? Ne? Jag ska hålla i aligatorn. Ähh.,,..va?? En kille som jobbade där hade då tagit fram en aligator som man kunde få hålla i. Jag vågade. Gud va löjligt detta låter....dom flesta vågar väl nåt sånt...men jag har verkligen fobi för allt sånt där...ormar, krokodiler, spindlar, råttor. Men jag gjorde de. :) OCH jag har fotobevis. Hihi...

Ikväll nu ska vi ha en lugn kväll på hotellet. Köpt godis o dricka och och så ska vi kolla på ”tv”. Andreas har datorn med sig så vi ska se lite film o serier. Just nu håller jag på att snöa in mig på serien 24...jag måste ju ha nåt nu när jag sett klart Prison Break. :)

091116 22.06
Denna dagen har gått såå fort! Vaknade halv sju...”råkade” sparka på Andreas o ”råkade” hosta högt så jag ”råkade” visst väcka honom. ;) Tittade ett avsnitt 24 sen gick jag ner till cafe´t här på hotellet och köpte bagels o kaffe till frukost. Inget fint väder idag...tyvärr så redan lite efter 9.00 åkte vi buss ut till nåt som heter Sawgrass mill. Ett stoooort köpcenter …. typ en outlet. En del märkeskläder och en del kläder man aldrig hört talas om men allt va till väldigt bra priser. Jag kan säga att mitt klädkonto kommer va stängt minst tre månader framöver. :) Köpt skjortor, tröjor och så lite presenter till nära o kära. :) Var inte hemma på hotellet igen förrän 20.00. Hungriga så gick vi ner till resturangen här på hotellet. Där har vi inte satt vår foto under hela veckan utan vi har alltid tagit taxi iväg till South beach eller Oceans drive där alla resturanger ligger på rad. Jag kan dock säga att maten vi åt ikväll här på hotellet är veckan godaste middag., Så typiskt att man haft de så nära. :) Nu har vi packat de mesta. En resväska med oss hit o två med oss hem. Känner oss jätte nöjda med resan. Som jag skrev häromdagen så har Miami varit den perfekta semestern pga av kombinationen. Här har man allt. Om jag ska gnälla på nåt så hmm..visst...jag hade nog önskat lite finare väder...men de har varit minst 23-24 grader varmt alla dagar bara det att solen inte tittat fram så där. Men när man går o köpcenter så gör de ju inget om de e sol eller regn. Så ja, jag är super nöjd! Lägger upp lite blandade foto från resan här nere. Imorgon åker vi från hotellet vid lunch. Flyg från Miami till Atlanta och HÅLL TUMMARNA att vi där hinner med flyget som tar oss vidare till Köpenhamn! Nästa gång jag skriver så gör jag det från Parkvägen. Hem...kära hem!


Shoppa


Bara en tröja till.... :)

Lincoln road


Här står jag på Lincoln road. På den gatan spelades många scener från Prison Break in. Häftigt... :)

Vårt hotell


Vi bodde på fjortonde våningen på Miami Beach resort hotel.

Atlanten


Utsikten från vårt hotellrum!

Andreas


Andreas vill med va med på foto... :) haha... Njuter på den fina stranden!

Everglades


En sådan här båt åkte vi med ut i träsken och kollade på aligatorer.

Krokodilmannen


Bildbevis


Mitt ansiktsuttryck säger mer än tusen ord... :) haha...

HEJ!

Nu så kör vi igång igen. Gör en jätteuppdatering om en timme! :)

konditoriet


bloggtorka

Stress o stress... nu tar Nina Johansson en liten bloggpaus!

Men lova! Ni följer med mig igen om några dagar! Fler erbjudande, kakbilder och galenskap utlovas. :)
Ha det så bra så länge!

Nina!

färdig

Klockan är 23.00 och bokföringen är klar.
Bakat massor idag, haft möte i stan, haft möte inför julpysslet och så personalmöte. Och så klar med bokföringen.
Sååååå gott jag kommer sova nu. Först ska Honkie o Hugo ut en sväng!

Natti

Nina

stressigt idag

Ja, fullt upp idag. Började jobba halv fem i morse...varit fullt upp precis hela dagen. 3-4 timmars bokföring framför oss nu.

Så är det ibland!

Nina

Bil/väg tårta


sköna söndag

Söndag igen... Hade faktiskt en riktigt rolig/trevlig kväll igår. Mycket folk och bra musik. :)
Var hemma sent så har sovit länge idag...

Många som ska fira far med tårta idag!
Ska gå ner och kolla läget på jobbet nu...det är skönt och ha nära. haha... (bor 16 trappsteg ovanför bageriet)

Nina

Dansa

Har sovit gott i natt...trots 19,6 kg hund på ryggen :) haha... Vaknade dock lite i sex så sovmorgon blev det inte. Men jag var ganska pigg och utvilad då så jag är nöjd! :)

Har varit och levererat till ica nu, och så har jag gjort lite tårtor.

Frukostdags nu sen får vi se vad dagen har att erbjuda.
Ser i alla fall fram emot kvällen. Då blir det dans i Eringsboda. jaaa.... Ska ut med lite kompisar och ha roligt. Andreas är snäll och har hand om hundarna och hämtar mig mitt i natten. pluspoäng...

Nina

mmmm

Maten är i magen, hundarna sover, ljusen ät tända. Mysig fredag!

Trots dåligt väder så har det varit mycket att göra på jobbet idag. Många som vill fira far också så det är mycket beställt i helgen! Princess, citronella, choklad och moussetårtor. Ja,alla möjliga sorter.

Funderat lite mer på det är med månadens tårta....ja...ska faktiskt ta tag i de vid årsskiftet.

Vi kommer sätta in en reservkväll med pyssel så om det är nån mer som är intresserad så finns det 12 platser kvar.
Välkomna och ring för mer information. 0454-50440

Dobidoo....Idol....Dobidoo....Idol... ja...jag sappar hejvilt på tv:n på fredagkvällen. Vi ska nog snart kolla på nån film och bädda ner oss i soffan! Sovmorgon imorgon! Livet leker... :)

Hoppas ni får en underbar helg allihopa!

Nina

Brukshundsklubben

Japp, fjärde kvällen på Hugos valpkurs ikväll. Lagom kallt och det va roligt ikväll med. Vi gör framsteg, det är det viktigaste!

Imorgon har vi den där dagen igen.... FREDAGEN! :)
Vi hörs då!

GLÖM EJ FARS DAG PÅ SÖNDAG! Vi har öppet 8-15

Nina

Månadens tårta

Ja, här nere ser ni Barbietårtan igen. Nog för att det är en av mina favorittårtor... :) Men har haft den ett par gånger innan också... Anledningen att jag lade upp den igen var för att några kompisar som skulle beställa barntårta ville se de. :) Bara så ni vet... :)

Ikväll har vi varit hos mormor och morfar en sväng. Nu har jag suttit i tre timmar och fixat med recept till en receptfolder som ska en av mina leverantörer ska ge ut. Roligt visserligen men det är sånt där arbere " som inte syns". Timmarna försvinner lätt iväg... men så är det ju!

Varit en effektiv dag idag! Underbart!

Men alltså...ärligt...vädret? Jag gillar det inte! Jag vet att man inte ska gnälla över saker man inte kan påverka...men det är rikitgt trist. Har blåst och regnat hela dagen. Man längtar efter sol....

Ja, kom på en liten idé idag. Ni kommer inom kort kunna nominera folk till att vinna månadens tårta. Mamma? farmor? chefen? nån som ställt upp extra? bästa vännen? nån som fyller år? namnsdag? nytt jobb? Ja, vem som. Och så kommer vi varje månad dra en vinnare. Ska döpa tävlingen till nåt fint tänkte jag. Kan man bli månadens "guldhjärta" kanske? Eller har ni nåt bra förslag? Visst kan väl sånt va roligt? Pigga upp nån i vardagen lite!

Nu är det läggdags!

Natti!

Nina

barbie


Maränger


Vår praktikant Josefine gör varmvispade maränger med chokladsås!

Tisdag o Onsdag

Tisdag igår... inget bloggande blev de. Jag jobbade på förmiddagen. Åkte till Malmö vid lunch. Skulle på ett möte med Sveriges Bagare och Konditorer (distrikt skåne/blekinge). Efter mötet åkte jag och hämtade upp en gammal klasskompis jag inte träffat på övet ett år. Vi åkte till Jägersro. Åt gott och spelade lite på hästarna. Hemma vid midnatt.

Idag ringde klockan fyra. Jobbade till sju sen gick jag och la mig ett par timmar. Sen har jag jobbat hela dagen. Nu ska jag snart ner och stänga butiken!

Kvällens höjdpunkt får bli Bonde söker fru. =)

Fick en liten idé med jobbet idag... skriver om den ikväll!

Nina

måndag

Pigg!
Utvilad!
Glad!

Härliga måndag. :)

nanedags

Klockan är snart ett. Väckarklockan ringer om bara tre-fyra timmar. Haft en mycket trevlig kväll!
Mätt som en plätt!

Nina

RSS 2.0